Skip to main content
De leukste studentenwijken in Nijmegen

Nijmegen bestaat uit verschillende leuke wijken. Als student wil je natuurlijk vlak bij alle voorzieningen wonen in Nijmegen. Dicht bij je studie, de stad en misschien ook je (sport)vereniging. Welke wijk is nou echt dé plek om te gaan wonen als (aankomende) student? Wij zetten de leukste studentenwijken in Nijmegen op een rijtje!

Tip: wil je dit soort leuke tips over Nijmegen voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

Stadscentrum

Eén van de leukste studentenwijken in Nijmegen is het stadscentrum. In het centrum wonen is natuurlijk ideaal. Qua ligging dan, want de prijzen zijn wel een stuk hoger in het stadscentrum dan in de wijken rondom het centrum. Je hebt alle winkels binnen handbereik en als je gaat stappen kun je rollend naar huis. Jouw huis is dan ook vaak de slaapplaats voor je vrienden als je in het stadscentrum woont. De meeste studentenverenigingen vind je ook in het centrum. Je woont op 10 minuten fietsen van de HAN en een kwartiertje van de Radboud Universiteit. Je hebt ook enkele parken binnen handbereik zoals het Kronenburgerpark en het Valkhof park. 

Nijmegen-Oost

Rollend naar je studie? Ga dan wonen in Nijmegen-Oost. Je woont dan vlak bij de hogescholen, de universiteit en bij de sporthal van de universiteit. Dus als je een sport wil beoefenen dan is dit ook een goede locatie. Na het sporten ben je zo weer thuis en 's ochtends ben je zo bij je studie. Kamers zijn ongeveer net zo duur als in het stadscentrum, omdat het een populaire wijk is vanwege de ligging.

Bottendaal

Bottendaal: een randwijk van het centrum en vlak bij het centraal station. In deze wijk woont jong en oud door elkaar. In Bottendaal staan veel oude herenhuizen. Als je op zoek bent naar een authentiek studentenhuis met veel huisgenoten, dan moet je dus in Bottendaal kijken! SSH& biedt hier ook genoeg woningen aan. 

Nijmegen Oud-West

Als je door de tunnel bij het station gaat, kom je al gauw in Oud-West. Hier vind je de wijken Waterkwartier en Wolfskuil. Twee totaal verschillende wijken, maar allebei leuk voor studenten. In Waterkwartier wonen veel originele bewoners, die al tientallen jaren in deze wijk wonen. Waterkwartier staat bekend als de wijk waar de Honig en de Allesbinder zijn. Het is een veelzijdige wijk met veel diversiteit. Als je tussen de echte Nijmegenaren wil wonen, ga dan in deze wijk op zoek naar een kamer! In Wolfskuil wonen veel gezinnen en er zijn veel dingen te doen voor kinderen. Maar ook in Wolfskuil wonen veel studenten. Er zijn namelijk genoeg voorzieningen in Oud-West en het voordeel is dat je niet in de stadsdrukte woont, maar wel vlak bij de stad. 

Lent

Wil je iets goedkoper wonen in Nijmegen en wat meer de rust en het dorpsgevoel opzoeken? Ga dan voor een kamer in Lent. Dit is net over de brug. Je bent met 10 minuutjes fietsen in het stadscentrum van Nijmegen, er rijden veel buslijnen en de sprinter stopt ook op station Lent waarmee je zowel naar Arnhem of Nijmegen kunt reizen. 

Kamer in Nijmegen vinden

Elke wijk heeft zijn eigen charmes. Bovenstaande wijken zijn vooral leuk voor studenten, omdat er in elk van deze wijken genoeg studenten wonen om het samen leuk mee te hebben. Mocht je wat meer op jezelf zijn dan kun je ook altijd nog kijken in een van de andere wijken van Nijmegen. Misschien iets goedkoper en iets verder bij het stadscentrum vandaan. Op de pagina zoektips voor een kamer in Nijmegen vind je verschillende tips om een mooie kamer te vinden. Op de websites hieronder staan ook regelmatig kamers in Nijmegen:

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.