Skip to main content

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is. Word bijvoorbeeld lid van een studentenvereniging of ontdek het bruisende uitgaansleven van Nijmegen. In Nijmegen wonen dan ook bijna 20.000 studenten op kamers! Wil of ga jij ook in Nijmegen wonen? Je vindt hieronder alle informatie die je nodig hebt over wonen in Nijmegen!

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Nijmegen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Kamers in Nijmegen

Het is erg leuk om in Nijmegen te wonen tijdens je studententijd! Zo kun je optimaal genieten van jouw studentenleven. Hier vind je het overzicht van alle kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen in Nijmegen.

Zoektips voor een kamer in Nijmegen

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Nijmegen? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Nijmegen te zoeken en vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Nijmegen

Antikraak wonen in Nijmegen kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende locaties. Zo leer je Nijmegen snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Waarom? dat lees je hier!

De leukste studentenwijken in Nijmegen

Als student wil je natuurlijk vlak bij alle voorzieningen wonen in Nijmegen. Welke wijk is nou echt dé plek om te gaan wonen als (aankomende) student?

Woonruimte in Nijmegen

Voor je op kamers gaat in Nijmegen is het goed om uit te zoeken welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Nijmegen? Wil je met andere studenten wonen of liever alleen? Alles over wonen in Nijmegen vind je hier.

Inschrijven in de gemeente Nijmegen

Als je naar Nijmegen verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Lees hier hoe jij je inschrijft bij de gemeente en wat je daarvoor nodig hebt.

Huurtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Huur jij een kamer of appartement in Nijmegen en voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als student heb je hier vaak recht op.

Gemeente Nijmegen

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.