Skip to main content
Waarom studeren in Nijmegen?

Wil jij studeren in Nijmegen? Deze stad is een echte studentenstad en heeft alles in huis om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Lees hier waarom Nijmegen the place to be is!

Studentenstad Nijmegen

In Nijmegen vind je verschillende hogescholen en de Radboud Universiteit. Er zijn dus heel veel studiemogelijkheden, maar naast je studie wil je ook het studentenleven induiken. Dit kan door lid te worden van een van de studentenverenigingen. Van een oude gezelligheidsvereniging als Carolus Magnus tot de relatief jonge vereniging Ovum Ovum. Word je liever lid van een sportvereniging? Ook dat is mogelijk in Nijmegen! Kijk bij ons overzicht van sportverenigingen in Nijmegen welke sporten je allemaal kunt beoefenen!

Nijmegen is de oudste stad van Nederland, maar bruist van de energie. Je vindt er prachtige oude gebouwen, maar ook hippe winkels en horecagelegenheden. Geniet van een hapje en een drankje bij een van de gezellige barretjes en restaurants en ga stappen tot diep in de nacht. Of ontdek Nijmegen eens als toerist en check onze top 5 culturele hotspots!

Wil je tijdens je studententijd niks missen van het studentenleven in Nijmegen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan maandelijks handige tips, toffe hotspots, vette evenementen, leuke vacatures en de nieuwste kamers in je mailbox!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Nijmegen heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Nijmegen makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Nijmeegse studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Nijmegen gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Nijmegen Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Hogescholen in Nijmegen

Wil je in Nijmegen een hbo-opleiding volgen? Dan kun je uit twee verschillende hogescholen kiezen. Lees hier meer over de hogescholen in Nijmegen!

Universiteiten in Nijmegen

In Nijmegen heb je de Radboud Universiteit. Dit is een gerenommeerde en internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit. Deze universiteit biedt daarom speciaal intensieve taalcursussen aan! Lees hier meer over deze universiteit.
Alles over afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

Verschil tussen associate degree, bachelor en master

Als (toekomstige) student krijg je vaak met de termen associate degree, bachelor en master te maken. Wij leggen het verschil aan je uit en vertellen hoe je de graad in je naam uitdrukt als je afgestudeerd bent. 

Wat is een ontgroening?
Wil je lid worden? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies?
Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je een deel van je studie in het buitenland volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je uitgezocht.

Wat is het verschil tussen bekostigd en niet-bekostigd onderwijs?

Als je op zoek bent naar een opleiding, dan kom je vaak de termen 'bekostigd' en 'niet-bekostigd (particulier) onderwijs' tegen. Maar wat is het verschil precies? Wij leggen het uit!

Overstappen van mbo naar hbo

Ga jij van mbo naar hbo? Dan breekt er een spannende periode aan. Wij zochten uit waar je allemaal aan moet denken als je van mbo naar hbo gaat!

DUO

DUO is een dienst van de overheid die onder andere studiefinanciering verstrekt en diploma's registreert. Lees hier wat DUO voor jou als student kan doen!

Waarom lid worden van een studentenvereniging?

Twijfel jij nog om lid te worden bij een studentenvereniging? Wij hebben alle voor- en nadelen van lid worden op een rij gezet!

HAN introductieweek

Je studententijd in Nijmegen start je met de HAN introductieweek. Tijdens deze gezellige week leer je medestudenten kennen, ga je naar de leukste feestjes in Nijmegen en maak je kennis met je studie.

Toelatingseisen hogeschool en universiteit

Wil je studeren aan een hogeschool of universiteit? Dan gelden speciale toelatingseisen waar elke student aan moet voldoen. We hebben de belangrijkste voorwaarden om te studeren aan het hbo of de universiteit voor je op een rij gezet.

Waarom studeren in Nijmegen?

Ben je er nog niet uit in welke stad je gaat studeren? Misschien is Nijmegen de studentenstad voor jou. Waarom studeren in Nijmegen?

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.