Skip to main content
VGSN-TQ (christelijk)

De VGSN is een christelijke studentenvereniging in Nijmegen. We hebben ongeveer 65 leden die enthousiast en betrokken zijn. Onze drie pijlers zijn geloof, wetenschap en gezelligheid. Elke donderdagavond hebben we een activiteit, georganiseerd door een van onze commissies, die gerelateerd is aan een van die pijlers. Daarnaast hebben we een keer per twee weken op dinsdag kring.

Vereniging van Gereformeerde Studenten te Nijmegen

VGSN staat voor Vereniging van Gereformeerde Studenten te Nijmegen, wat betekent dat we als christelijke vereniging een gereformeerd karakter hebben. Om lid te worden hoef je niet lid te zijn van een bepaalde kerk, maar wordt je wel gevraagd de grondslag van de vereniging, die gebaseerd is op de Bijbel, de Nederlandse geloofsbelijdenis, de Heidelbergse Catechismus en de Dordtse leerregels, te onderschrijven. Daardoor hebben we als vereniging dezelfde basis.

Thesaurum Quaeritans

TQ staat voor Thesaurum Quaeritans, wat vertaald kan worden als: “zij die op zoek zijn naar de schat”. We zijn samen op zoek naar de schat in elkaar, naar de schat in geloof, in wetenschap en in gezelligheid. We geven dit vorm door de activiteiten die we organiseren. Dit sluit aan op ons motto: Mattheüs 13:44Mattheüs 13:44 - Het is met het koninkrijk van de hemel als met een schat die verborgen lag in een akker. Iemand vond hem en verborg hem opnieuw, en in zijn vreugde besloot hij alles te verkopen wat hij had en die akker te kopen.

Koepels en contacten

We werken samen met andere christelijke studentenverenigingen in Nijmegen: Navigators, CSFR, Ichthus en KSN. Samen organiseren we StudentAlpha, Happietaria en het Veritas-forum. De VGSN is samen met allerlei andere studentenverenigingen gevestigd in hét studentenpand van Nijmegen: de Villa van Schaeck (zie foto). Via IFES (link is external) hebben we contact met andere christelijke studentenverenigingen over de hele wereld. Ook zijn we aangesloten bij VGS-Nederland (link is external), een overlegorgaan van gereformeerde studentenverenigingen in Nederland.

Kortom, je ziet het: de VGSN-TQ is gevarieerd, verdiepend en een meerwaarde voor je studententijd.

Contact Vereniging van Gereformeerde Studenten te Nijmegen Thesaurum Quaeritans

Villa van Schaeck
Van Schaeck Mathonsingel 10

abactis@vgsn.nl
www.vgsn.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.