Skip to main content
Trivium (debat)

De Nijmeegse Studentendebatvereniging Trivium is een jonge actieve vereniging. Sommige leden komen vooral om te debatteren, andere juist voor de gezelligheid. Bij Trivium wordt zowel de geest gescherpt als van het studentenleven genoten.

Debatwedstrijden

Iedere dinsdag hebben we vanaf 18.45 uur debatwedstrijden op de derde verdieping van het Erasmusgebouw (E3.01) over een aantal stellingen. De onderwerpen die in deze stellingen aan bod komen zijn zeer divers. Wetenschap, politiek en cultuur komen aan bod, maar ook medisch-ethische kwesties passeren vaak de revue.  Na de verbale strijd borrelen we vanaf 22.00 uur in Café Maxim.

Ook doet Trivium mee aan alle debatwedstrijden in Nederland en aan buitenlandse toernooien. Bovendien organiseren we elk jaar zelf een toernooi. In 2015 zullen wij zelfs namens de Nederlandse Debatbond (NDB) het Nationaal Kampioenschap debatteren organiseren.

Geen ontgroening, wel commissies

We kennen geen ontgroening of disputen, maar wel commissies waarin je snel actief kunt worden. Door deze commissies worden door het jaar heen veel activiteiten georganiseerd, zoals een diner rouler of filmavonden. Daarnaast regelen zij verdiepende avonden, waarop ervaren Trivianen of externe sprekers uitgenodigd worden om specifieke aspecten van debatteren te oefenen. Ten slotte biedt Trivium voor alle studenten jaarlijks de mogelijkheid om een volledige debatcursus te volgen.

Ben je benieuwd? Kom langs op een van onze verenigingsavonden! Je zult inzien dat lid worden van Trivium een verrijking van je studentenleven is.

Contact Nijmeegse Studentendebatvereniging Trivium

Erasmusplein 1
6525 HT Nijmegen

info@nsdvtrivium.nl
www.nsdvtrivium.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.