Skip to main content
Rode Kruis Studentendesk Nijmegen

De Rode Kruis Studentendesk Nijmegen houdt zich bezig met het organiseren van zinvolle, leuke en leerzame activiteiten rondom zelfredzaamheid voor alle studenten in Nijmegen. Zo organiseren we o.a. lezingen, activiteiten om geld op te halen voor de desk en EHBO cursussen voor studenten tegen een later tarief. Binnen het Rode Kruis zijn wij onderdeel van de jongerentak met als doel vrijwilligerswerk onder studenten te brengen en te promoten. Daarnaast dragen we vaak frisse ideeën aan en starten we af en toe nieuwe, lokale projecten op.

Commissies

Elk project heeft zijn eigen commissie. Zo hebben we de EHBO commissie die zich richt op het aanbieden van EHBO cursussen voor studenten. De Educatiecommissie houdt zich bezig met het organiseren van lezingen en voorlichtingen voor studenten. Zo is er een lezing gegeven door hoogleraar Kees Kramers over de gevaren van alcohol, XTC en Cannabis. De Awareness Commissie houdt zich bezig met student-gerelateerde onderwerpen onder de aandacht brengen en de taboe hierop te verkleinen. De thema’s Help ik ben student!, Mentale Gezondheid, en Mijn Lijf staan hierbij centraal. Binnen de Projectencommissie hebben leden de vrijheid om allerlei verschillende projecten te beginnen, waarin de keuze voor doelgroep, soort project en samenwerkingen helemaal vrij is, zolang het binnen de strategie van het Rode Kruis past.

Verder zijn er een aantal seizoensgebonden commissies. Zo is de Collecteweek commissie actief rondom de landelijke Rode Kruis week om geld in te zamelen voor de Studentendesk en zet de Hero commissie zich in voor het programma Hero of Humanity. Dit programma wordt gebruikt om voorlichtingen te geven op middelbare scholen, zodat scholieren met elkaar in debat gaan over hoe zij moeten handelen in een noodsituatie. De Mapathon commissie organiseert twee keer in het jaar een Mapathon waarin (potentiële) rampgebieden in kaart worden gebracht met behulp van satellietbeelden.

Diverse projecten

De projecten die de Rode Kruis Studentendesk Nijmegen organiseert zijn heel divers. Ook is er altijd ruimte voor nieuwe ideeën en projecten. Als dit je aanspreek en als je op zoek bent naar een uitdaging naast je studie dan is het Rode Kruis Studentendesk in Nijmegen misschien wel iets voor jou! Je kan altijd een kijkje nemen op onze website of een mailtje sturen naar studentendesknijmegen@rodekruis.nl voor meer informatie en hopelijk zien we je snel bij een van onze activiteiten!

Contact Rode Kruis Studentendesk Nijmegen

rodekruis.nl/studentendesk-nijmegen
studentendesknijmegen@rodekruis.nl

Rode Kruis studenten

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.