Skip to main content
N.S.Z.V. De Loefbijter (zeilen)

Ben je student en wil je nog meer uit je studententijd halen? Kom dan een keer met ons mee borrelen. Elke dinsdagavond komen wij samen voor een gezellige borrel waar wij doorgaan tot in de vroege uurtjes. Daarnaast organiseren wij tal van gave activiteiten door het jaar heen en kun je je actief inzetten binnen onze disputen en jaarclubs waardoor je studententijd gegarandeerd de mooiste tijd wordt!

Al sinds 1967 bestaat in Nijmegen de studentenzeilvereniging N.S.Z.V. De Loefbijter, dé studentensport- en gezelligheidsvereniging gevestigd in de Villa van Schaeck, vlakbij Nijmegen centraal station.

Wil je (leren) zeilen bij de Loefbijter

Altijd al willen leren zeilen of kan je al zeilen? Dan ben je bij Loefbijter aan het goede adres. Voor nieuwe zeilers hebben wij een eigen opleidingstraject waardoor je binnen no time echt leert zeilen. Tijdens veel weekenden en vakanties trekken we naar Friesland voor veel fantastische zeilavonturen. Vanuit daar toeren we met onze valken vooral over de Friese wateren. Met onze kajuitjacht, de Ceto, bevaren we ook veel het IJsselmeer of de Waddenzee. Een aantal keer per jaar  gaan we los op gezelligheidsweekenden, waar we natuurlijk ook zeilen!

Wedstrijdzeilen tijdens je studententijd

De Loefbijter bereidt zich ook voor op verschillende wedstrijden, zoals het Nederlands Studenten Kampioenschap zeilen, het Skûtsje Lange Afstands Kampioenschap, de Leidse Onderlinge en ieder jaar is er ook onze eigen zeilwedstrijd de Café Race, een kroegentocht op het water! Ook organiseren wij elk jaar een platbodemmidweek in de zomervakantie. Voor de mensen die maar geen genoeg kunnen krijgen hebben we ook nog een valk op de Mookerplas en twee zwaardboten op de Kraaijenbergse plassen, dicht bij huis.

Contact Nijmeegse Studenten Zeil Vereniging De Loefbijter

Van Schaeck Mathonsingel 10
6512 AP Nijmegen

bestuur@loefbijter.nl
www.loefbijter.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.