Skip to main content
N.S.V. Ovum Novum

De N.S.V. Ovum Novum heeft zich in 1990 geworteld in het Nijmeegse studentenleven. Ondanks het feit dat de N.S.V. Ovum Novum een jonge vereniging is, zijn we al snel uitgegroeid tot de grootste studentenvereniging van Nijmegen.

Wij zijn dé vereniging waar gelijkwaardigheid hoog in het vaandel staat. Ovum Novum heeft een eigen sociëteit aan de Sint Canisiussingel en het gehele verenigingsleven vindt plaats op deze sociëteit. Sociëteit ‘de Kelder’ is daarom dan ook 5 dagen per week geopend voor onze leden. Maar, een sociëteit moet draaiende worden gehouden. Dat gebeurt door onze leden. Met om en nabij de 600 leden houden wij onze sociëteit in goede staat.

Wat kun je bij Ovum Novum doen?

De structuur van onze vereniging kenmerkt zich door jaarclubs, het belangrijkste verband. Iedereen vormt na de Eigen Introductie zijn eigen jaarclub. Met je jaarclub strijd je voor de titel ‘jaarclub van het jaar’ en bouw je een band op die je de rest van je leven koestert. Daarnaast kan men verder in het lidmaatschap nog deel uitmaken van verschillende verbanden zoals genootschappen (disputen) en andere verticale verbanden. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog ervoor kiezen om te gaan wonen in één van de Ovum-huizen die in de hele stad te vinden zijn. 

Persoonlijke ontwikkeling bij Ovum Novum

Naast je dagelijkse bezigheden als student, kun je jezelf bij Ovum ontwikkelen. Door commissiewerk te doen leer je op een nieuwe manier te organiseren. Zo kun je een gala voor de vereniging organiseren, helpen bij de Promocommissie, plaatsnemen in de verenigingsredactie of helpen bij het organiseren van fantastische activiteiten. Maar na de tijd van organisatie, komt uiteraard de tijd van genieten. Door de vele mogelijkheden tot commissiewerk ontstaan er natuurlijk ook de nodige feesten en activiteiten. Van een gala tot een skireis en van een .. tot een zeilweekend. Bij Ovum vind je het allemaal. 

Gezelschappen

Voor meer ontspanning kun je daarnaast terecht bij gezelschappen. Met een actief voetbal- en hockeygezelschap of met de de Ovum band haal jij zonder twijfel méér uit je studententijd. Mocht jij inmiddels geïnteresseerd zijn, dan kun je altijd langskomen op een borrelavond. Haal meer uit je studententijd en kom langs bij Ovum Novum!

Wil je meer weten over hoe het is om lid te zijn van deze vereniging? Lees dan ook het interview met N.S.V. Ovum Novum!

Contact Nijmeegse Studenten Vereniging Ovum Novum

St. Canisiussingel 38
6511 TK Nijmegen

ovumnovum.nl 
Info@ovumnovum.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.