Skip to main content
N.S.V. Carolus Magnus

Begin dit jaar heb je de moeilijke keuze moeten maken waar je wilde gaan studeren en wat je wilde gaan studeren. Je bent nu in Nijmegen aangekomen om te beginnen aan de leukste tijd van je leven: je studententijd. Om van je studentenleven ten volste te genieten moet je meer doen dan alleen maar studeren. Lid worden bij een gezelligheidsvereniging is dé perfecte invulling! Bij Carolus Magnus vind je hiervoor de juiste ingrediënten: hechte vriendschappen, ontspanning, sport en geweldige feesten.

N.S.V. Carolus Magnus

De grootste, oudste en bovenal mooiste gezelligheidsvereniging van Nijmegen is Carolus Magnus. Al 89 jaar de tweede huiskamer voor vele Nijmeegse studenten, zowel mannen als vrouwen, zowel van de Radboud Universiteit als van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Onze Sociëteit staat midden in het centrum en met tien herendisputen, zeven damesdisputen, vele jaarclubs, tientallen commissies en onderverenigingen is er altijd wat te beleven. Voorbeelden van activiteiten zijn sporttoernooien, festivals, gala’s, een wintersport- en zeilweekend, lezingen, cantus en natuurlijk een groot aantal feesten. Bovendien organiseert Carolus Magnus samen met de acht andere AHC-studentenverenigingen uit andere steden jaarlijks een aantal grote activiteiten. Binnen Carolus vul jij je studententijd in zoals jij dat wilt! 

Combineren met je studie 

Tijdens feesten is iedereen welkom op de Sociëteit, daarom hebben buitenstaanders soms het idee dat een studentenvereniging niets anders doet dan het organiseren van feesten en dat dit ten koste gaat van je studie. Dit is natuurlijk niet waar. Naast feesten biedt onze vereniging juist extra begeleiding met studeren. Zo kan je bijvoorbeeld bijlessen volgen van professionele tentamentrainers die je helpen bij tentamens, is de vereniging geopend tijdens de tentamenperiode om de drukte in de bibliotheek te vermijden, hebben wij een database met studiemateriaal en is er een Academische Raad die verschillende studie- en loopbaan begeleidende activiteiten organiseert door het jaar heen. Het kunnen behalen van je studie vinden wij erg belangrijk en daar wil onze vereniging jou bij helpen! 

Disputen en jaarclubs

Carolus Magnus is uniek, omdat zowel disputen als jaarclubs een belangrijke plek innemen binnen de vereniging. Disputen zijn verticale verbanden, wat betekend dat er leden uit verschillende jaren in één dispuut zitten. Veel disputen organiseren jaarlijks een toernooi voor alle Nijmeegse disputen, bijvoorbeeld de welbekende hockey- en voetbaltoernooien. Jaarclubs bestaan uit leden die in hetzelfde jaar lid worden. Samen kun je gezellig eten op de Sociëteit of borrelen op de jaarclubavond.

Huizen

Uniek aan de N.S.V. Carolus Magnus is het grote aantal huizen waarin veel van onze leden gezamenlijk wonen. Deze verenigings- of dispuutshuizen staan verspreid door heel Nijmegen en bestaan uit zowel mannen, vrouwen als gemengde huizen. Heb jij nog geen huis? Dat is geen probleem, want onze huizencommissie helpt jou graag bij het zoeken van een kamer in een van deze huizen!

Lid worden!

Wil jij lid worden van de grootste studentengezelligheidsvereniging van Nijmegen? Kom langs tijdens de Open Introductie van de Radboud Universiteit of meld je direct aan voor de Eigen Introductie die op vrijdag 1 september van start gaat. Voor meer informatie of online inschrijven kijk op onze website of kom langs!

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Nijmeegse Studenten Vereniging Carolus Magnus

Hertogstraat 141
6511 RZ Nijmegen

info@carolusmagnus.nl
carolusmagnus.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.