Skip to main content
NSRV Phocas (roeien)

Phocas is al 73 jaar een van de grootste en mooiste verenigingen van Nijmegen. Met ruim 500 leden is Phocas de grootste en gezelligste sportvereniging!

Roeien is waar het bij Phocas om draait. Van gezellig samen roeien tot het fanatiek bedrijven van topsport, alles is mogelijk. Roeien is de studentensport bij uitstek, waarbij zowel kracht, techniek, doorzettingsvermogen en ploeggevoel een belangrijke rol spelen. Al deze onderdelen maken de sport tot een sport die door iedereen te beoefenen is. Of je nou gaat voor die topprestatie op nationaal of zelfs internationaal niveau of je voor het gezellige sporten naast je studie, iedereen kan bij ons terecht.

Sport & Phocas

Onze introw begint direct na de introductie periode van de Universiteit en duurt vijf weken. In deze tijd maak je kennis met de sport waarna je zelf kunt beslissen hoe fanatiek je wil worden! Heb je nog nooit in een roeiboot gezeten? Geen probleem! Het grootste deel van de Nederlandse roeiers is pas tijdens hun studie gaan roeien. Roeien is de ultieme sport om in korte tijd op topniveau te komen; we hebben zelfs roeiers gehad die medailles hebben gehaald op de Olympische spelen en een huidig Nederlands Kampioen!

Meer dan alleen sport

Naast het roeien is gezelligheid bij Phocas ook erg belangrijk. Wekelijks is er een Phocas-café en een borrel, en zijn er regelmatig (open) feesten. Daarnaast zijn er tal van activiteiten waar je met je ploegje naartoe kunt gaan. Zo zijn er kerstdiners, een gala, een skireis, wekelijkse hap & taps, interne competities en nog veel meer! In augustus hebben we tijdens de introductie van de universiteit open roeidagen waar iedereen met zijn introgroepje in een boot kan stappen. Schroom dus niet en kom eens langs om te ervaren hoe het is om te roeien!

Voor meer informatie over onze vereniging kan je onze site phocasnijmegen.nl checken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.