Skip to main content
Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum (orkest)

Het Nijmeegs studentenorkest Collegium Musicum Carolinum is een symfonieorkest dat voornamelijk bestaat uit studenten, oud-studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit en de HAN. Dankzij het enthousiasme van de leden en de dirigent kan een grote diversiteit aan werken gespeeld worden. In de afgelopen jaren heeft het orkest werken gespeeld van o.a. Mozart, Beethoven, Brahms, Dvorak, Debussy, Schubert, Rachmaninov, Wagner en Prokofiev.

Concerten, projecten en tournee

Per half jaar wordt gewoonlijk één groot programma ingestudeerd en (meestal meerdere keren) uitgevoerd. Daarnaast geven we vaak extra concerten of werken we mee aan andere projecten. We proberen ook regelmatig een tournee te organiseren. Zo zijn we naar Zaragoza, Spanje (2002), Florence, Italië (2005), Belfort, Frankrijk (2007), Hongarije (2009) en afgelopen jaar naar Kopenhagen, Denemarken (2012) geweest. De programma’s worden ingestudeerd op de wekelijkse repetities en het halfjaarlijkse repetitieweekend.

Activiteiten Nijmeegs studentenorkest

Naast repeteren organiseren we ook andere activiteiten. Zo hebben verschillende leden kamermuziekensembles opgericht, wordt er regelmatig bij elkaar gegeten en worden repetitieavonden in de kroeg afgesloten.

Meespelen met het Nijmeegs studentenorkest

Ben jij een muzikale student? Kom meespelen! Als je je opgeeft nodigen we je uit om een keer mee te komen spelen op een open repetitie. Houd er rekening mee dat er voor bepaalde instrumenten wachtlijsten bestaan. Elk half jaar (september en januari) houden wij open repetities waar je vrijblijvend kunt komen meespelen.

Contact Nijmeegs studentenorkest Collegium Musicum Carolinum

Heyendaalseweg 141 kamer n-1.310
Nijmegen

pr@nijmeegsstudentenorkest.nl
www.nijmeegsstudentenorkest.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.