Skip to main content
Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (koor)

Al 75 jaar zingen Nijmeegse studenten met veel plezier allerlei klassieke werken, sinds 1974 onder de naam Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock. Gemiddeld geeft het NSKAD twee keer per jaar een concert, van oude tot moderne stukken, a capella of onder begeleiding van een orkest of ensemble. Naast muzikaliteit vinden we gezelligheid en verbondenheid binnen onze vereniging belangrijk. Dit blijkt wel uit de vele commissies die het koor rijk is en uit de activiteiten en buitenlandreizen die worden georganiseerd. Studenten, ook van buiten Nijmegen, zijn altijd welkom om bij ons koor te komen zingen!

Zingend je studie door!

Wil jij zingend je studie door? Dat kan bij het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock! Het koor telt ongeveer 70 leden en is georiënteerd op klassieke muziek. Ieder jaar geven we twee of drie concerten. Op dinsdagavond wordt in een ontspannen sfeer gerepeteerd in de grote zaal van Wijkcentrum Villanova, Derde van Hezewijkstraat 2 (nabij het station). Na de repetitie drinken we altijd nog wat in cafe 'De Kluizenaar'.

Veel activiteiten bij Nijmeegs Studentenkoor

Zingen is niet het enige wat we doen bij het NSKAD. Naast muzikaliteit staat het verenigingsgevoel voor ons voorop. Diverse commissies organiseren dan ook allerlei activiteiten, variërend van het inmiddels traditioneel geworden intro-bowlen, tot barbecue, muziekavond, feest, diner rouler, spelletjesavond, open podium, bier proeven of herfstige boswandeling. Bovendien is er ieder jaar een koorweekend en gaan we eens in de twee jaar op buitenlandreis. Dit jaar (eind april 2014) heeft een buitenlandreis naar Leipzig plaats gevonden. Aldaar hebben we samen met het Leipziger Universitätsorchester Ein Deutsches Requiem van Brahms uitgevoerd.

Is je interesse gewekt en wil jij ook zingend je studie door? Word dan lid van het Nijmeegs Studentenkoor! Natuurlijk kun je ook een keer geheel vrijblijvend mee komen zingen op dinsdagavond.

Contact Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock

Derde van Hezewijkstraat 2
6542 JP Nijmegen

nskad@student.ru.nl
www.nskad.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.