Skip to main content
Katholieke Studenten Nijmegen (katholiek)

De activiteiten van KSN richten zich op drie pijlers: ontmoeting en vriendschap, verdieping en vorming, en viering en zending.

Ontmoeting en vriendschap

Het belangrijkste bij een studentenvereniging is uiteraard de ontmoeting met medestudenten uit je stad! Tijdens en buiten onze activiteiten trekken de leden actief met elkaar op, om elkaar te ontmoeten tijdens een van de verenigingsactiviteiten of daarbuiten onderling een activiteit te organiseren.

Verdieping en vorming

Met name tijdens de KSN Collegetour gaan we de diepte in. Bij iedere lezing worden leden en niet-leden uitgedaagd om na te denken over thema’s omtrent geloof, maatschappij en leven. Niet alleen je studie is de moeite van verdiepen waard! Door vorming op het snijvlak van Kerk en maatschappij willen we onszelf uitdagen breed georiënteerde studenten te worden, die een open blik op maatschappelijke vraagstukken ontwikkelen.

Viering en zending

Wat is je geloof als je het niet viert? Het geloof is vreugde! Daarom komen we regelmatig samen om het geloof te vieren in de h. mis, of door gebedsmomenten. Maar het christelijk geloof is meer! Vanuit de viering zoeken we actief de zending op, door compassie-activiteiten te organiseren. Afgelopen jaar zijn we bijvoorbeeld gestart met het opzoeken van eenzame ouderen en asielzoekers in de parochie. Een eenvoudige manier om werk te maken van je geloof!

Lid worden bij KSN

Interesse om meer te weten te komen van KSN, of om lid te worden? Kom naar één van onze activiteiten en zie voor jezelf wat het is om student én katholiek te zijn in Nijmegen!

Contact Katholieke Studenten Nijmegen

Berg en Dalseweg, 40
6521 JJ, Nijmegen

info@katholiekestudentennijmegen.nl
www.katholiekestudentennijmegen.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.