Skip to main content

Gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel. Het belangrijkste bij een gezelligheidsvereniging is dat leden samen activiteiten organiseren en genieten van hun studententijd! Natuurlijk wordt er bij gezelligheidsverenigingen gefeest, maar dat is niet waar het alleen maar om draait. Persoonlijke ontwikkeling, elkaar stimuleren om een studie te halen, een netwerk opbouwen en ervaring opdoen in een commissie of een bestuur, kan namelijk ook bij een studenten gezelligheidsvereniging!

In Nijmegen zijn verschillende studenten gezelligheidsverenigingen. Het complete overzicht vind je hieronder.

Niks missen van de gezelligheidsverenigingen in Nijmegen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Is een gezelligheidsvereniging niks voor jou?

Er zijn ook studentensportverenigingen, studieverenigingenreligieuze verenigingen en overige studentenverenigingen in Nijmegen!

AEGEE Nijmegen

Wij zijn een internationale studenten­vereniging en zijn onderdeel van Europa’s grootste studentenorganisatie AEGEE. Dit betekent dat we deel uit maken van een groot Europees netwerk met meer dan 13000 leden.

Karpe Noktem

Wij zijn Karpe Noktem, hét alternatief voor iedereen die zich niet aangetrokken voelt tot de traditionele verenigingen. Wij brengen HBO- en WO-studenten op een ongedwongen manier samen.

N.S.V. Carolus Magnus

Om van je studentenleven ten volste te genieten, moet je meer doen dan alleen maar studeren. Lid worden bij onze gezelligheidsvereniging is dé perfecte invulling!

N.S.V. Ovum Novum

De N.S.V. Ovum Novum heeft zich in 1990 geworteld in het Nijmeegse studentenleven. Ondanks het feit dat de N.S.V. Ovum Novum een jonge vereniging is, zijn we al snel uitgegroeid 

Studentenverenging STURAD

Studentenvereniging STURAD is dé studentenvereniging van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen! Wil jij ook meer uit je studententijd halen? Word dan lid van studentenvereniging STURAD!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.