Skip to main content

Alle studie- en studentenverenigingen in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen aan een hogeschool of universiteit? Dan is het een goed idee om lid te worden bij een studentenvereniging! Je kan lid worden bij een gezelligheidsvereniging, studentensportvereniging, religieuze vereniging of studentenvereniging met een andere focus.

Lid worden bij een studentenvereniging in Nijmegen

Alle studentenverenigingen in Nijmegen hebben een eigen identiteit en zorgen ervoor dat jij het maximale uit je studententijd haalt. Sommige verenigingen hebben veel verplichtingen en een ontgroening, andere juist niet. Er is dus altijd wel een vereniging die bij jou past! Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Kijk dan op onze pagina over wel of niet lid worden bij een studentenvereniging.

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Nijmegen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

AEGEE Nijmegen

Wij zijn een internationale studenten­vereniging en zijn onderdeel van Europa’s grootste studentenorganisatie AEGEE. Dit betekent dat we deel uit maken van een groot Europees netwerk met meer dan 13000 leden.

B.O.S.

Het Bestuurlijk Overleg Studentenverenigingen is het overkoepelend orgaan van de 5 grootste studentenverenigingen van Nijmegen. Het B.O.S. behartigt de belangen van de studentenvereningen

Bestuurlijk Overleg Studentenverenigingen

Het Bestuurlijk Overleg Studentenverenigingen (BOS) is het overkoepelend orgaan van de 6 grootste studentenverenigingen van Nijmegen. Het B.O.S. behartigt de belangen van de studentenverenigingen op universitair en gemeentelijk niveau en op de HAN.

BOW

Studievereniging BOW is dé vereniging voor studenten Bestuurskunde in Nijmegen. Je wordt voor slechts 10 euro per jaar al lid en krijgt zo korting op boeken en toegang tot samenvattingen en activiteiten.

C.S.F.R. Quo Vadis (christelijk)

Wij zijn een groeiende christelijke studentenvereniging in het mooie Nijmegen met ongeveer 60 leden. Lijkt het je wat om lid te worden van onze vereniging, dan willen we je hierbij alvast van harte uitnodigen voor de introductie.

Ichthus Nijmegen (christelijk)

Ichthus is een mix van gezelligheid, verdieping en een breed scala aan activiteiten. Ichthus: geloof in je studententijd! Spreekt dit je aan? Kom dan een keertje langs!

Karpe Noktem

Wij zijn Karpe Noktem, hét alternatief voor iedereen die zich niet aangetrokken voelt tot de traditionele verenigingen. Wij brengen HBO- en WO-studenten op een ongedwongen manier samen.

Katholieke Studenten Nijmegen (katholiek)

De activiteiten van KSN richten zich op drie pijlers: ontmoeting en vriendschap, verdieping en vorming, en viering en zending.

N.S.V. Carolus Magnus

Om van je studentenleven ten volste te genieten, moet je meer doen dan alleen maar studeren. Lid worden bij onze gezelligheidsvereniging is dé perfecte invulling!

N.S.V. Ovum Novum

De N.S.V. Ovum Novum heeft zich in 1990 geworteld in het Nijmeegse studentenleven. Ondanks het feit dat de N.S.V. Ovum Novum een jonge vereniging is, zijn we al snel uitgegroeid 

N.S.Z.V. De Loefbijter (zeilen)

Ben je student en wil je nog meer uit je studententijd halen? Kom dan een keer met ons mee borrelen. Elke dinsdagavond komen wij samen voor een gezellige borrel waar wij doorgaan tot in de vroege uurtjes.

Navigators Nijmegen (christelijk)

De Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators (NSN) is een christelijke studentenvereniging met meer dan 200 actieve leden. Wij gaan voor diepgang en gezelligheid in onze studententijd!

Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (koor)

Wil jij zingend je studie door? Dat kan bij het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock! Het koor telt ongeveer 70 leden en is georiënteerd op klassieke muziek. 

Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum (orkest)

Het Nijmeegs studentenorkest Collegium Musicum Carolinum is een symfonieorkest dat voornamelijk bestaat uit studenten, oud-studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit en de HAN.

NSRV Phocas (roeien)

Phocas is met meer dan 500 leden uitgegroeid tot de grootste en actiefste studentensportvereniging van Nijmegen! Binnen deze vereniging staat roeien centraal, maar is nog veel meer!

QHarmony (studentenorkest)

QHarmony is het grootste studentenorkest van Nijmegen, met ruim zeventig leden, merendeels studenten van de Radboud Universiteiten de Hogeschool van Nijmegen en Arnhem (HAN).

Rode Kruis Studentendesk Nijmegen

De Rode Kruis Studentendesk Nijmegen houdt zich bezig met het organiseren van activiteiten rondom zelfredzaamheid voor studenten.

Studentenverenging STURAD

Studentenvereniging STURAD is dé studentenvereniging van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen! Wil jij ook meer uit je studententijd halen? Word dan lid van studentenvereniging STURAD!

Trivium (debat)

De Nijmeegse Studentendebatvereniging Trivium is een jonge actieve vereniging. Sommige leden komen vooral om te debatteren, andere juist voor de gezelligheid.

Vegan Student Association (VSA)

Het doel van de Vegan Student Association Nijmegen (VSA) is om studenten van de Radboud Universiteit en de HAN die vegan zijn of interesse in veganisme hebben bij elkaar te brengen.

VGSN-TQ (christelijk)

De VGSN is een christelijke studentenvereniging in Nijmegen. We hebben ongeveer 65 leden die enthousiast en betrokken zijn. Onze drie pijlers zijn geloof, wetenschap en gezelligheid. 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.