U bent hier

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is. Word bijvoorbeeld lid van een studentenvereniging of ontdek het bruisende uitgaansleven van Nijmegen. In Nijmegen wonen dan ook bijna 20.000 studenten op kamers! Wil of ga jij ook in Nijmegen wonen? Je vindt hieronder alle informatie die je nodig hebt over wonen in Nijmegen!

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Nijmegen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven in de gemeente Nijmegen

Als je naar Nijmegen verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Lees hier hoe jij je inschrijft bij de gemeente en wat je daarvoor nodig hebt.

Kamers in Nijmegen

Nijmegen is een echte studentenstad met veel studentenkamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer in Nijmegen!

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Antikraak wonen in Nijmegen

Antikraak wonen in Nijmegen kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende - vaak unieke - locaties. Zo leer je Nijmegen snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Waarom? dat lees je hier!

Zoektips voor een kamer in Nijmegen

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Nijmegen? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Nijmegen te zoeken en vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Woonruimte in Nijmegen

Voor je op kamers gaat in Nijmegen is het goed om uit te zoeken welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Nijmegen? Wil je met andere studenten wonen of liever alleen? Alles over wonen in Nijmegen vind je hier.

Gemeente Nijmegen

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Nijmegen