U bent hier

Wonen in Nijmegen

Nijmegen is een leuke stad waar altijd wel iets te doen is. Daarom is het wel zo leuk dat als je gaat studeren in Nijmegen, dat je er ook op kamers gaat.

In Nijmegen wonen bijna 20.000 studenten op kamers! Dus wel zo leuk om daar ook te gaan wonen.

Kamers in Nijmegen

Ga jij in Nijmegen studeren? Dan is het natuurlijk erg leuk om daar ook te gaan wonen. Nijmegen is namelijk een echte studentenstad met een ruim assortiment aan kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Kamer verhuren

Wil je (tijdelijk) je kamer verhuren, omdat je een half jaar gaat reizen of stage in het buitenland gaat lopen? Dat kan! We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer kan verhuren. En: waar let je op als je je kamer verhuurt?

Antikraak wonen in Nijmegen

Antikraak wonen in Nijmegen kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende - vaak unieke - locaties. Zo leer je Nijmegen snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Waarom?

Zoektips voor een kamer in Nijmegen

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Nijmegen? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Nijmegen te zoeken en vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Woonruimte in Nijmegen

Voor je op kamers gaat in Nijmegen is het goed om uit te zoeken welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Nijmegen? Wil je met andere studenten wonen of liever alleen? Alles over wonen in Nijmegen vind je hier.

Gemeente Nijmegen

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Nijmegen