U bent hier

Uitgaan in Nijmegen

Als je op zoek bent naar de beste plekken om in Nijmegen te gaan stappen, ben je hier aan het juiste adres! In dit weekoverzicht vertellen we je waar je de beste feestjes en de leukste avonden gaat beleven!

Uitgaan in Nijmegen op maandag

Maandag is absoluut niet de drukste avond om je in het centrum van Nijmegen te begeven. Maar ondanks dat het een stuk rustiger is dan de rest van de week, is het er niet minder gezellig om. De maandag wordt traditioneel gezien gedomineerd door twee jarenoude tradities: Meter Maandag en de Bierbingo. Hiervoor mag je respectievelijk aankloppen bij de Fuik en de Twee Keer Bellen. Geen zin om je tussen de feestende menigte te begeven, maar toch zin in een gezellige avond? Schuif eens aan bij De Kluizenaar!

Stappen in Nijmegen op dinsdag

De dinsdagavond is vaak al een stukje drukker dan de maandag. Vooral het Bascafé is op dinsdagavond erg in trek. Het café is echt gericht op studenten, en meerdere studieverenigingen hebben er hun thuisbasis van gemaakt. Meer trek in een speciaalbiertje deze avond? Ga naar Café Samson, een waar begrip in Nijmegen. Toch meer zin om te quizzen? Proeflokaal Beij Ons vervult deze avond je pubquiz-behoeften!

Uitgaan in Nijmegen op woensdag

De woensdag is voor veel studentenverenigingen de dag dat ze hun leden voorzien van een gezellige borrel. Het is dan vaak ook gezellig druk in de meeste cafés in de stad. Een aanrader voor iedereen die niet zozeer fan is van gerstenat, maar meer van druivensap, moet op woensdag eens naar Wijncafé Pinot gaan. Iedere woensdagavond vieren ze daar ‘restjesdag’, waarbij alle open wijnen opgemaakt worden tegen gereduceerd tarief. Een andere aanrader is Tappers, een café met eigen taptafels. Niet dat ellenlange gewacht aan de bar, maar je tapt gewoon lekker je eigen biertje!

Stappen in Nijmegen op donderdag

De donderdag is ook in Nijmegen van oudsher dé studentenavond bij uitstek. De stad loopt vol en de drank vloeit rijkelijk. Het is niet te doen om op donderdag één echte aanrader te noemen, dus dat gaan we ook niet doen. In plaats daarvan stellen we juist het tegenovergestelde voor! Maak er een kroegentocht van. Begin je tocht in de Molenstraat, bij de Van Buren, de El Sombrero of Riley’s Pub. Vervolg je tocht daarna richting het Koningsplein, waar je de Sjors en Sjimmie en Bar Ruygh kunt aandoen. Loop nog even door naar de Grote Markt, om een drankje te doen bij de Camelot of Biessels. En maak de cirkel weer rond op de Molenstraat, waar je in de NDRGRND of de Drie Gezusters nog even vrolijk doorfeest.

Uitgaan in Nijmegen op vrijdag

Stappen op vrijdag begint eigenlijk al vroeg in Nijmegen. De vrijdagmiddagborrel is een heus begrip en diverse kroegen spelen hier op in. Zo heeft de Malle Babbe een pullenmiddag, die daarna overloopt in ‘Bier en Ballen XL’. Als dat geen goed begin van het weekend is? Een ander café dat op vrijdag vaak volloopt, is Café Dollars. Dit café draait heel erg om muziek, en er spelen regelmatig live muzikanten of bandjes voor het aanwezige publiek. Meer zin om zelf je gouden keeltje aan het werk te zetten? Neem de microfoon in eigen handen en blaas het café omver bij Roxy’s Karaokebar!

Stappen in Nijmegen op zaterdag

Ben je op zaterdagavond toe aan een nog groter feestje dan doordeweeks? Probeer dan een keer kaarten te scoren voor een van de vele feestjes die in poppodium Doornroosje worden gegeven. Toch meer zin om lekker rustig een drankje te doen in de stad? Loop dan binnen bij Café Wunderkammer en laat je verbazen door de diversiteit aan vreemde dingen die het café versieren. Meer behoefte aan een goed feestje in een gezellige kroeg? Check dan Café Daen! Dit knusse café wordt vaak erg goed bezocht en staat garant voor een goed feest. Een keer niet stappen op zaterdag? Gebruik je vrije tijd dan om de leukste culturele hotspots van Nijmegen te bezoeken!

Uitgaan in Nijmegen op zondag

Zondag is niet echt een dag om keihard te feesten, maar gelukkig zijn er genoeg leuke barretjes en restaurantjes waar je een drankje kunt doen. Wellicht is het je ooit opgevallen als je over de St. Anna richting de stad fietste: Café St. Anneke. Dit gezellige café wordt altijd goed bezocht door de Nijmegenaren en met recht: het is er altijd gezellig. Een ander café in Nijmegen dat je ooit bezocht moet hebben, is Café In de Blaauwe Hand; het oudste café van Nijmegen. Op zondag kun je hier tot middernacht genieten van een lekker drankje; scheelt weer een kater de volgende dag. Tot slot valt er op zondag ook nog wat te quizzen, bij Café Van Rijn. Hier is het motto ‘bier drinken is belangijker dan winnen, meedoen is gezelliger dan thuiszitten’. Wijzere woorden zijn er zelden uitgesproken, als je het ons vraagt.

Mis jij nou nog een Nijmeegse hotspot die eigenlijk niet had mogen ontbreken in deze lijst? Laat het ons weten en wij voegen hem toe! Mailen kan naar: redactie@studentensteden.nl.

Lees ook

Abonneren op