U bent hier

Ontdek Nijmegen: top 5 culturele hotspots

Heb je vrije tijd over? Stappen in Nijmegen is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Ontdek Nijmegen eens als toerist! Heb je de culturele highlights al bezocht? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

Cultuur snuiven in museum Het Valkhof

Zin in een dagje kunst met een rijke historie? Cultuur, archeologie en kunst komen samen in museum Het Valkhof. Leuk als je een keer wat nieuws wil leren, je oma op bezoek komt of gewoon een keer wat anders wil doen. De tentoonstellingen en collecties wisselen regelmatig, dus als het je bevalt kun je altijd nog een keertje terug.

Afrikamuseum

Creativiteitsboost nodig? Onze persoonlijke favoriet die je niet mag missen in Nijmegen: het Afrikamuseum. Heb je studiestress of een writersblock? Leeg je hoofd dan en laat je inspireren in dit museum door de prachtige tentoonstellingen rondom de Afrikaanse cultuur. 

Stadswandeling door Nijmegen

Ken jij alle highlights van Nijmegen bij naam? Volgens bewoners van Nijmegen woon je in de oudste stad van Nederland. Wil je de historie van de stad echt leren kennen? Maak dan een stadswandeling met gids door Nijmegen! Je krijgt dan een spoedcursus geschiedenis door de nostalgie van Nijmegen. Alle bezienswaardigheden kun je direct afvinken. Altijd goed als basis voor een intelligent gesprek ;).

Creatief complex de Honingfabriek

Meer een cultuur-meets-funtype? Een cultuur tip die je kan combineren met gezelligheid is een bezoek aan de Honingfabriek. Deze nieuwe hotspot op het complex van een voormalige honingfabriek wordt nu gebruikt als locatie om te eten, drinken, sporten, winkelen en er zijn verschillende creatieve bedrijven gevestigd. Wekelijks worden er kleine evenementen georganiseerd en kun je hier genieten van kunst, cultuur en muziek.

Chillen in het Kronenburgerpark

Niets relaxter dan met verstand op nul naar buiten als je brak bent. Het Kronenburgerpark is een van de bekendste parken van Nederland vanwege de rijke historie. Ideaal als je een dag wil slenteren en ondertussen wil genieten van rust, groen en karakteristieke bouwwerken.

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Dan heb je wel een drankje verdiend in een van de leuke barretjes en restaurantjes van Nijmegen!

Lees ook

Abonneren op