U bent hier

Rode Kruis Studentendesk Nijmegen

De Rode Kruis Studentendesk Nijmegen houdt zich bezig met het organiseren van activiteiten rondom zelfredzaamheid voor studenten. Ook organiseren we lezingen en zamelen we geld in voor bijvoorbeeld Serious Request. Binnen het Rode Kruis zijn wij onderdeel van de jongerentak met als doel vrijwilligerswerk onder studenten te promoten en te brengen. Daarnaast dragen we vaak frisse ideeën aan en starten we nieuwe, lokale projecten op. Voorheen hadden deze projecten vaak een (geliefde) sociale insteek, maar nu proberen we ons te richten op zelfredzaamheid: het nieuwe uitgangspunt van het Rode Kruis.

Commissies

Elk project heeft zijn eigen commissie. Het aantal projecten varieert en daarmee ook het aantal commissies. Een aantal vaste waarden binnen de studentendesk Nijmegen zijn de EHBO commissie en de educatiecommissie. De EHBO commissie richt zich op het aanbieden van EHBO cursussen voor studenten. De educatiecommissie richt zich op het organiseren van lezingen en voorlichtingen voor studenten. Daarnaast zijn er dus een groot aantal projecten die komen en gaan. Vaak is er een commissie die zich inzet om rondom kerst geld in te zamelen voor Serious Request. Daarnaast zijn op dit moment de Hero commissie en de Mapathon commissie actief. De Hero commissie zet zich in voor het programma Hero of Humanity. Dit programma wordt gebruikt om voorlichtingen te geven op middelbare scholen, zodat scholieren met elkaar in debat gaan over hoe zij moeten handelen in een noodsituatie. De Mapathon commissie organiseert af en toe een Mapathon waarin (potentiële) rampgebieden in kaart worden gebracht met behulp van satellietbeelden.

Diverse projecten

De projecten die de Rode Kruis Studentendesk Nijmegen organiseert heel divers. Ook is er altijd ruimte voor nieuwe ideeën en projecten. Als dit je aanspreek en als je op zoek bent naar een uitdaging naast je studie dan is de Studentendesk van het Rode Kruis in Nijmegen misschien wel iets voor jou. Je kan altijd een mailtje sturen naar studentendesknijmegen@rodekruis.nl voor meer informatie en hopelijk zien we je snel bij een van onze activiteiten!

Contact Rode Kruis Studentendesk Nijmegen

rodekruis.nl/studentendesk-nijmegen
studentendesknijmegen@rodekruis.nlstudentenvereniging nijmegen

Lees ook

Studie in het Engels
Abonneren op