U bent hier

N.S.V. Carolus Magnus

Begin dit jaar heb je de moeilijke keuze moeten maken waar je wilde gaan studeren en wat je wilde gaan studeren. Je bent nu in Nijmegen aangekomen om te beginnen aan de leukste tijd van je leven: je studententijd. Om van je studentenleven ten volste te genieten moet je meer doen dan alleen maar studeren. Lid worden bij een gezelligheidsvereniging is dé perfecte invulling! Bij Carolus Magnus vind je hiervoor de juiste ingrediënten: hechte vriendschappen, ontspanning, sport en geweldige feesten.

N.S.V. Carolus Magnus

De grootste, oudste en bovenal mooiste gezelligheidsvereniging van Nijmegen is Carolus Magnus. Al 89 jaar de tweede huiskamer voor vele Nijmeegse studenten, zowel mannen als vrouwen, zowel van de Radboud Universiteit als van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Onze Sociëteit staat midden in het centrum en met tien herendisputen, zeven damesdisputen, vele jaarclubs, tientallen commissies en onderverenigingen is er altijd wat te beleven. Voorbeelden van activiteiten zijn sporttoernooien, festivals, gala’s, een wintersport- en zeilweekend, lezingen, cantus en natuurlijk een groot aantal feesten. Bovendien organiseert Carolus Magnus samen met de acht andere AHC-studentenverenigingen uit andere steden jaarlijks een aantal grote activiteiten. Binnen Carolus vul jij je studententijd in zoals jij dat wilt! 

Combineren met je studie 

Tijdens feesten is iedereen welkom op de Sociëteit, daarom hebben buitenstaanders soms het idee dat een studentenvereniging niets anders doet dan het organiseren van feesten en dat dit ten koste gaat van je studie. Dit is natuurlijk niet waar. Naast feesten biedt onze vereniging juist extra begeleiding met studeren. Zo kan je bijvoorbeeld bijlessen volgen van professionele tentamentrainers die je helpen bij tentamens, is de vereniging geopend tijdens de tentamenperiode om de drukte in de bibliotheek te vermijden, hebben wij een database met studiemateriaal en is er een Academische Raad die verschillende studie- en loopbaan begeleidende activiteiten organiseert door het jaar heen. Het kunnen behalen van je studie vinden wij erg belangrijk en daar wil onze vereniging jou bij helpen! 

Disputen en jaarclubs

Carolus Magnus is uniek, omdat zowel disputen als jaarclubs een belangrijke plek innemen binnen de vereniging. Disputen zijn verticale verbanden, wat betekend dat er leden uit verschillende jaren in één dispuut zitten. Veel disputen organiseren jaarlijks een toernooi voor alle Nijmeegse disputen, bijvoorbeeld de welbekende hockey- en voetbaltoernooien. Jaarclubs bestaan uit leden die in hetzelfde jaar lid worden. Samen kun je gezellig eten op de Sociëteit of borrelen op de jaarclubavond.

Huizen

Uniek aan de N.S.V. Carolus Magnus is het grote aantal huizen waarin veel van onze leden gezamenlijk wonen. Deze verenigings- of dispuutshuizen staan verspreid door heel Nijmegen en bestaan uit zowel mannen, vrouwen als gemengde huizen. Heb jij nog geen huis? Dat is geen probleem, want onze huizencommissie helpt jou graag bij het zoeken van een kamer in een van deze huizen!

Lid worden!

Wil jij lid worden van de grootste studentengezelligheidsvereniging van Nijmegen? Kom langs tijdens de Open Introductie van de Radboud Universiteit of meld je direct aan voor de Eigen Introductie die op vrijdag 1 september van start gaat. Voor meer informatie of online inschrijven kijk op onze website of kom langs!

Contact Nijmeegse Studenten Vereniging Carolus Magnus

Hertogstraat 141
6511 RZ Nijmegen

info@carolusmagnus.nl
www.carolusmagnus.nl

Lees ook

hbo studenten
hbo studenten
Abonneren op