U bent hier

Studeren in Nijmegen

De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Nijmegen heeft diverse hogescholen en universiteiten die tientallen hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Nijmegen makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Nijmeegse studentenverenigingen?

Universiteiten in Nijmegen

In Nijmegen heb je de Radboud Universiteit. Dit is een gerenommeerde en internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit. Deze universiteit biedt daarom speciaal intensieve taalcursussen aan! Lees hier meer over deze universiteit.

Hogescholen in Nijmegen

Wil je graag een HBO-opleiding volgen? Dan heb je in Nijmegen de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ook wel HAN genoemd. Het is een grote onderwijsinstelling waar groei en ontwikkeling voorop staan. Lees hier meer over deze hogeschool!

Studentenverenigingen in Nijmegen

Nijmegen heeft een ruim aanbod aan studentenverenigingen, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen of religieuze verenigingen. Wil je lid worden van een vereniging? Bekijk dan hier welke vereniging het beste bij jou past.

Verschil tussen bachelor en master

Als (toekomstige) student krijg je vaak met de termen bachelor en master te maken. Wij leggen het verschil aan je uit en vertellen hoe je de graad in je naam uitdrukt als je afgestudeerd bent. 

Wat is ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je ervoor kiezen om een deel van je studie in het buitenland te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben wat zaken voor je uitgezocht.

HAN intro week

Je studententijd in Nijmegen start je met de HAN introductieweek. Tijdens deze gezellige week leer je medestudenten kennen, ga je naar de leukste feestjes in Nijmegen en maak je kennis met je studie (genoten). Meer weten?

Waarom studeren in Nijmegen?

Ben je er nog niet uit in welke stad je gaat studeren? Je wilt de perfecte stad uitkiezen, want je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven. Misschien is Nijmegen de studentenstad voor jou. Waarom studeren in Nijmegen?

Van mbo naar hbo

Ben je in het bezit van een niveau 3 of 4 diploma van het mbo en denk je erover om door te studeren? Dan moet je dat zeker gaan doen! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

DUO

DUO faciliteert de financiering en informatie die studenten en onderwijsinstellingen nodig hebben om onderwijs te volgen. Wat moet je weten vanuit DUO tijdens je studie?