← Terug naar overzicht

De leukste woonwinkels in Nijmegen

Krijg je binnenkort de sleutel van je nieuwe studentenkamer? Of kan je huidige kamer wel een summer glow up gebruiken? Hier lees je waar je de leukste woonwinkels kunt vinden in je eigen studentenstad!

Kleine woonaccessoires

Er zijn genoeg winkels waar je terecht kunt voor de standaard potjes en pannetjes, neem bijvoorbeeld de Hema of de Blokker. Ben je meer op zoek naar esthetische Tumblr artikelen? Dan kun je een kijkje nemen bij Dille & Kamille of Søstrene Grene. Zelf had ik nog nooit van deze winkels gehoord voordat ik van het pittoreske Limburgse platteland naar Nijmegen verhuisde, maar misschien komen ze jou al wel bekend voor! Hoe dan ook zijn het enorm leuke winkels om aan mooie woonaccessoires te komen voor je studentenkamer. En voor een leuk prijsje!

Kringloop

Als je op zoek bent naar echt unieke artikelen om je kamer mee in te richten of op te fleuren, dan zou je eens een kijkje kunnen nemen bij een kringloopwinkel. Nijmegen kent er enorm veel, voor zowel kleding als woonitems. Voorbeelden zijn Basta, Het Goed (deze zit op meerdere locaties in Nederland), Habbekrats en Kringloopwinkel Maro. Al deze winkels hebben enorm veel one-of-a-kind kleine woonaccessoires, zoals vazen en servies. Heb je daarnaast ook nog een comfortabele stoel of leuk bijzettafeltje nodig? Daarvoor kun je het beste terecht bij Het Goed of Kringloopwinkel Maro. Ook leuk om te weten: het geld dat je besteedt bij Basta gaat naar goede doelen!

Facebook

Een andere duurzame en goedkope manier om aan meubels en andere items voor je studentenkamer te komen is via Facebook Marketplace. Er zijn in Nijmegen allerlei lokale groepen waar regelmatig van alles wordt aangeboden, vaak tegen een zeer zacht prijsje. Het kan dus zeker geen kwaad om deze zogenaamde rommelhoeken eens op te zoeken en goed in de gaten te houden wat er allemaal voorbijkomt!

Woonboulevard Nijmegen

Mocht je nou nog steeds niet geslaagd zijn na het bezoeken van de winkels hierboven genoemd, dan kun je uiteraard altijd nog terecht op de Woonboulevard van Nijmegen. Deze ligt iets verder van het centrum vandaan, maar hier vind je wel allerlei grote woonwinkels op een steenworp afstand van elkaar. Denk aan winkels zoals Jysk, Leen Bakker, Kwantum en Beter Bed.  

Is jouw kamer helemaal compleet? Lees dan hoe je jouw studentenkamer schoonhoudt

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
kamer koel houden
Abonneren op