← Terug naar overzicht

Tips voor een super meivakantie in Nijmegen!

Eindelijk is het weer tijd voor een weekje welverdiende vakantie! In dit blog vertel ik je over de leukste activiteiten om te ondernemen tijdens je meivakantie in Nijmegen.

Naar buiten

Nu de zon zich eindelijk weer laat zien, is het natuurlijk haast niet mogelijk om binnen te blijven zitten. Daarom is de meivakantie een uitgelezen kans om eens fijn de natuur op te zoeken en van de frisse lucht te genieten. Dit kan bijvoorbeeld door buiten een goed boek te lezen, of misschien wel wat schoolwerk in te halen, maar ook samen met vrienden zijn er genoeg mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een picknick! In dit blog vind je inspiratie voor de lekkerste picknick-hapjes. Uiteraard zijn er ook meer sportieve activiteiten te ondernemen, zoals wandelen en buiten sporten.

Touren

Sportief buiten bezig zijn en tegelijkertijd Nijmegen verkennen? Dit kan door bijvoorbeeld door de stad uitgebreid te verkennen op de fiets, skeelers, skateboard, enzovoorts. Vooral een leuke bezigheid als je delen van de stad verkent waar je normaal gesproken niet zo snel zou komen. Als je de stad liever zittend ontdekt, is de Waalscooter misschien een goede optie voor jou en je vrienden. Dit zijn blauwe scooters die max. 25 km/uur gaan waarmee je een tour door Nijmegen en omgeving kan maken. Een super originele manier om er eens op uit te gaan als je het mij vraagt!

In eigen (studenten)huis

Een dagje slecht weer, of gewoon geen zin om de buitenlucht op te zoeken? Niet getreurd, want ook binnen valt er genoeg te beleven. Voor mij persoonlijk voelt de meivakantie altijd als een voorproefje voor de zomer, daarom maak ik van de gelegenheid graag gebruik om alvast een beetje in zomerse sferen te komen. Zo kun je de tijd bijvoorbeeld besteden door eens uitgebreid te gaan koken samen met je huisgenoten en wellicht nieuwe recepten uit te proberen. Lijkt je dit wat? Lees dan ook ons blog met de 5 lekkerste zomerrecepten! Ook kun je op een warme dag alvast experimenteren met allerlei nieuwe cocktails maken. Wel zo lekker voor bij die zomerse gerechten!

Doe je liever iets met vrienden samen maar kunnen jullie elkaar even niet opzoeken? Dan hebben we ook wat online activiteiten op een rijtje gezet waarmee jullie je alsnog uren kunnen vermaken. Tot slot is de meivakantie natuurlijk ook de perfecte gelegenheid om eens een grote voorjaarsschoonmaak te houden. Wellicht iets minder gezellig dan de activiteiten hierboven, maar wel eentje waar je hopelijk nog weken van profiteert en die je nog even de laatste weken tot de zomervakantie helpt te overbruggen!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden