← Terug naar overzicht

Internationale dag van de hamburger: de lekkerste recepten

Vandaag is het de internationale dag van de hamburger! Deze Wereld Hamburgerdag is natuurlijk het ideale moment om ’s avonds een lekker burgertje te eten. Je kunt kiezen voor een vleesburger, maar er zijn ook meer dan genoeg vegetarische en zelfs veganistische opties. Ik zet daarom een aantal lekkere vega(n) burgerrecepten voor je op een rijtje. Lees je mee?

Vegaburger met zoete-aardappelfrietjes

Geen zin om je enorm uit te sloven in de keuken? Dan is deze makkelijke vegaburger van de Allerhande vast iets voor jou. Het gerecht bestaat uit twee simpele vegetarische basisburgers, flink wat groente en zoete aardappelfrietjes uit de oven. Je vindt het recept voor de vegetarische burger in de Allerhande!

Portobello-burger

Als je je graag wil uitsloven in de keuken, dan is deze portobello-burger van 24Kitchen zeker het proberen waard! Bij dit recept maak je zelf burgers van kikkererwten. In plaats van een hamburgerbroodje, gebruik je portobello’s. Deze grote paddenstoelen hebben een redelijk vlezige structuur, waardoor je het vlees van een hamburger niet mist. Bekijk het hele (veganistische) recept voor de portobello-burgers op de website van 24Kitchen en smullen maar!

Mother trucker vega burger

Tv-kok Miljuschka heeft een heerlijk recept voor een linzenburger. Het recept komt oorspronkelijk van de Green Truck uit Los Angeles. Het gerecht is ook te maken met burgers van bijvoorbeeld kikkererwten of bonen. Om de burger helemaal af te maken, voeg je saus van de Green Truck toe. Deze saus bestaat uit veganaise, gekookte bieten en tahin. Je maakt het gerecht in ongeveer vijftig minuutjes. Alle ingrediënten en de instructies vind je in het recept van de Mother trucker vega burger

Briljant veggie burger

Het veganistische burgerrecept van Jamie Oliver is enorm populair. Je hebt wel wat skills nodig en het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat! De burger bestaat uit gekruide groente en wordt geserveerd met onder andere sla, tomaat en avocado. Ook kun je lekkere, knapperige uienringen toevoegen. Het duurt ongeveer anderhalf uur om het gerecht te maken. Hoe je dit precies doet, lees je op de website van Jamie Oliver.

Een burger hoort voor de tv, dus check hier de beste series en films van het moment

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
kamer koel houden
Abonneren op