← Terug naar overzicht

Recepten: makkelijk en snel!

Vind jij het ook zo lastig om elke avond weer een lekkere, gezonde én betaalbare maaltijd op tafel te zetten? Koken met een studentenbudget is lang niet zo makkelijk. Tenzij je elke avond een diepvriespizza eet, maar dat is ook niet de bedoeling. Om jou een beetje op weg te helpen en een portie inspiratie mee te geven, heb ik vijf maaltijden voor je op een rijtje gezet die lekker, makkelijk, (redelijk) gezond én betaalbaar zijn!

Mac & cheese

Wie kent ‘m niet, de klassieke mac & cheese? Oh, zo lekker! Maar vooral ook onwijs makkelijk. Je hebt alleen macaroni, boter, bloem, melk, kaas, ham en wat kruiden nodig. Dan is het een kwestie van koken, bakken en alles in een ovenschaal doen. Super easy, dus! Als je je echt wil uitsloven voor je huisgenoten, check dan hier hoe je de lekkerste, klassieke mac and cheese maakt!

Wraps met (vega) kip

Deze maaltijd is heel makkelijk, maar ook té lekker. Haal een doosje kipcorns (voor in de oven) in huis en een pak met wraps. Op de gezonde toer? Kies dan voor volkoren wraps of groenten wraps. Dan kun je gaan voor deze optie: spinazie, komkommer en mango, met een sausje van mayonaise, mosterd en honing. Of je kunt gaat voor: ijsbergsla, komkommer en chilisaus. Allebei heerlijk! Je hoeft alleen de kipcorns even in de oven te doen en de wraps op te warmen in de magnetron. Binnen tien minuten gepiept!

Wraps met (vega) gehakt

Geen zin om te koken? Ook deze wraps staan binnen een mum van tijd op tafel! Je hebt nodig: wraps, (vega) gehakt, ui, paprika, maïs en crème fraîche. Allereerst bak je het gehakt bruin. Vervolgens doe je de rest van de groenten erbij en verwarm je de wraps in de magnetron. Beetje crème fraîche op de wraps smeren, gehakt en groenten erover en voilà: klaar om te smullen!

Couscous

Een heerlijke zomerse maaltijd die binnen vijf minuten op tafel kan staan: couscous. Je kunt er alles aan toevoegen wat je maar lekker vindt. Voor de basis heb je nodig: couscous, spinazie, cherrytomaten en feta. Easy! Vind je het te saai? Voeg dan (vega) kip, meer groenten of noten toe.

Tip: couscous is een perfecte maaltijd om mee te nemen naar een strand of park, want koud is het ook heerlijk!

Platbroodpizza

Een gezonde pizza is altijd een goed idee en zeker deze makkelijke versie! Je hebt nodig: Libanees platbrood, mozzarella, rode ui, champignons, pesto en rucola. Bak de rode en champignons en snijd de mozzarella. Smeer een laagje pesto op het platbrood en verdeel de mozzarella, ui en champignons erover. Zet ‘m voor ongeveer tien minuten in de oven en verspreid daarna wat rucola eroverheen. Smullen maar!

Zin in een lekker toetje? Check hier de lekkerste Nutella recepten!  

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
kamer koel houden
Abonneren op