← Terug naar overzicht

Leuke plekjes om te wandelen in Nijmegen

Bos

Soms heb je even een wandeling nodig voor een frisse neus. Bijvoorbeeld tussen het studeren door of om gewoon je hoofd leeg te maken en tot rust te komen. In dit blog lees je de leukste plekjes waar je hiervoor in Nijmegen terecht kunt.

Goffertpark

Als je in de stad wil blijven maar wel van een sereen stukje natuur wil genieten, dan kun je terecht in het Goffertpark. Het park ligt zo’n 20 minuten fietsen van het stadscentrum vandaan, dus je hebt naast het wandelen ook nog wat bonus cardio (afhankelijk van waar je woont natuurlijk). Met een oppervlakte van wel 83 hectare is er meer dan genoeg ruimte om een mooi ommetje te maken. Er zijn verschillende vijvers, bruggetjes en bospaden die je kunt bewandelen en er is zelfs een kinderboerderij en bijenstal.

Ooijpolder

Voor het echte wandelwerk kun je terecht in de Ooijpolder. Dit natuurgebied is gelegen aan de waal en dus aan de voet van het stadscentrum. Met 2000 hectare kun je je er in theorie uren vermaken, of je voeten dat aankunnen is een ander verhaal. Mocht je het avontuur aandurven dan zou je eens kunnen kijken op de website van Ooijpolder, waar je verschillende wandelroutes kunt vinden. Het allerleukste aan de Ooijpolder is dat je een grote kans hebt om een koe of paard tegen te komen! 

Walk of the Town

Je hebt ‘m vast weleens gezien in de binnenstad: die vreemde groene lijn op de stoep! Dat is de ‘Walk of the Town’. Het is een route van ongeveer 7 kilometer lang die je langs allerlei culturele hotspots van Nijmegen leidt. Dit zijn dan plekken zoals musea of historische bouwwerken. De route is opgebouwd uit twee lussen: bovenstad en benedenstad. Je kunt dan ook zelf kiezen waar je begint met lopen en waar je eindigt. De complete route kun je vinden op de website.

Waalkade

Dit is mijn persoonlijke favoriete wandelrondje over de Waalkade. Zelf loop ik graag vanuit het centrum via het Valkhofpark naar beneden de Waalkade op, die je vervolgens helemaal afloopt tot je bijna tegen de Spoorbrug aanloopt. Daar kun je de Kaaisjouwerskade op en kom je voorbij een café waar je koffie, chocomel of thee to go kunt halen! Als je deze straat hebt afgelopen, kom je al gauw terecht in het Kronenburgerpark en ben je ook zo weer in het stadscentrum. Een korte route van ongeveer 3 kilometer, maar hij leidt je wel langs twee verschillende stadsparken én je kunt even lekker uitwaaien op de Waalkade!

Als het weer het niet toelaat om naar buiten te gaan, ga dan lekker thuis sporten!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden