← Terug naar overzicht

Vintage winkeltjes in Nijmegen

Vintage wordt steeds populairder. Steeds meer hippe vintagewinkeltjes openen hun deuren. Voor een mooi prijsje kun je dat mooie shirtje scoren zonder het risico te lopen dat iemand anders dezelfde heeft. Natuurlijk heeft ook Nijmegen een ruim aanbod van deze leuke winkeltjes. Wil je graag weten waar je leuke vintage items kan vinden? In deze blog stippel ik een route voor je uit langs de leukste vintage winkeltjes van Nijmegen!

Habbekrats

Als je met de trein Nijmegen binnenkomt is op 5 minuutjes lopen kringloopwinkel Habbekrats te vinden. Naast meubels kun je hier ook terecht voor kleding. De kleding bij Habbekrats is niet duur! Superleuk om hier eens naar binnen te stappen. 

Sussies

Vlakbij Habbekrats is Sussies te vinden. Sussies is een kringloopwinkel die speciaal gericht is op de verkoop van kleding. Je kunt er dus alleen vintage kleding vinden, maar dat vinden we natuurlijk helemaal niet erg ;-)

Second Hand Rose

Dichtbij Sussies is Second Hand Rose te vinden. Bij deze kringloop kun je niet alleen leuke vintage items kopen, maar ook je eigen kleren verkopen. Nadat de winkel een kledingstuk van je heeft verkocht, krijg je 40% van de prijs. Hiervan kun je natuurlijk zelf weer wat leuks scoren. De winkel accepteert alleen kleding van goede kwaliteit. De stijl en de kwaliteit moeten goed zijn. Daarnaast nemen ze alleen kleding van betere merken in. Kleding van de Primark, Zara of H&M zul je er niet vinden. Van 15 december tot 31 januari vindt er de uitverkoop plaats. Je kunt er dan kleding scoren met 25% korting, dus schrijf deze data zeker in jouw agenda!

Fabrics and More

Als laatste moet je een bezoekje brengen bij Fabrics and more. Hier is een enorm aanbod aan vintage kleding. Deze winkel op zich is al een hele beleving. Het is industrieel ingericht en je kunt zien dat hierover goed is nagedacht. Ook staan er verspreid door de winkels vintage weegschalen. De kleding wordt namelijk per kilo verkocht. Op de weegschalen kun je zien hoeveel kilo je spijkerbroek bijvoorbeeld weegt. Zo kun je de prijs berekenen. Ook hier is voornamelijk merkkleding te vinden, zoals Levi’s en Wrangler. Bij Fabrics and more kun je ook online shoppen. Ze hebben een eigen webshop waarop veel kleding wordt verkocht.

Het Goed

Na Fabrics and More kun je er voor kiezen om weer naar het station of je kamer terug te gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om naar Het Goed te gaan. Deze kringloopwinkel ligt niet in de route, maar wilde ik wel even noemen. Dit is namelijk een van mijn favorieten omdat het een groot aanbod heeft aan kleding. Wat betreft de prijs is deze van alle genoemde kringlopen het meest goedkoop. Daarnaast heeft de vintage winkel een breed aanbod aan meubels en andere artikelen.

Stichting Overal

Als je dan toch bij Het Goed bent, kun je net zo goed nog even Stichting Overal bezoeken. Dit is een gelijkwaardige kringloop waar je ook goedkoop leuke items kan scoren. 

Al helemaal klaar voor een nieuwe garderobe? Lees dan eerst nog onze blog over tips voor het kopen van vintage kleding

Meer studentennieuws

studentenleed zoenen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden