← Terug naar overzicht

Geef je kamer een make-over!

kamer inrichten

Tijdens je studententijd besteed je – zeker nu  stiekem heel veel tijd op je kamer. En steeds in dezelfde ruimte zijn, kan snel saai worden. Hoog tijd om wat spanning in je leven aan te brengen, met een heuse make-over van je kamer! Je kamer een make-over geven klinkt misschien erg duur, maar dat hoeft het echt niet te zijn. Want je hebt helemaal geen TV-programma’s, interieurstylistes of bakken met geld voor nieuwe meubels nodig! Nee, je kamer pimpen hoeft maar heel weinig, of zelfs helemaal geen, geld te kosten. En hoe je dat voor elkaar krijgt? Wij vertellen het!

Vervang je gordijnen

Een gouden tip, is het vervangen van je gordijnen. Stiekem zie je die namelijk vaker op een dag dan je denkt. Een nieuw gordijn in je kamer zorgt meteen voor een compleet nieuw aanzicht. Wil je de romantische kant op? Ga dan voor zwierige gordijnen. Juist een strakkere kamer? Dan is een duo rolgordijn bij gordijnen.nl een goede optie. Duo rolgordijnen bieden de ideale combinatie tussen transparante en gekleurde banen, waardoor je op elk moment van de dag zelf kunt kiezen hoeveel privacy en licht je in je kamer wilt. Ideaal dus!

Meten is weten

Een andere manier om je kamer als nieuw te laten voelen, is door te schuiven met meubels. Het is aan te raden om eerst de ruimte en alle meubels op te meten. Wanneer je de juiste afmetingen hebt, kun je namelijk een ouderwets potje tetris gaan spelen. Of nou ja, een soort van. Het kan namelijk niet de bedoeling zijn dat alle meubels mooi een hele muur bedekken en de rest leeg blijft.

Enfin, wanneer je alles opgemeten hebt, kun je old school alles op papier tekenen en uitknippen. Als je wel in de 21ste eeuw leeft, zijn er uiteraard ook talloze apps die je hierin kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan HomeDesign 3D app. Voer je afmetingen van je kamer en meubels in, en swipe ze rond tot je een match hebt! Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats, en het concept voor je nieuwe inrichting staat. Dan rest alleen nog het zware werk, maar je hebt voor helemaal noppes een compleet nieuwe kamer!

Kies je kleur!

Gaat met meubels slepen niet werken op jouw kamer? Niet getreurd. Er zijn ook nog andere manieren om je kamer van een make-over te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een nieuw kleurtje. Een likje verf doet wonderen! Of stem de kleuren van je kussens, beddengoed en vloedkleed af op elkaar. Dit hoeft zeker niet veel te kosten, en over een half jaar kun je weer vrolijk terug wisselen naar je oude kleurenprofiel.

Of kies voor een leuk thema! Door allerlei spulletjes binnen een bepaald thema op je kamer neer te zetten, krijgt het geheel ineens een nieuw aangezicht. Kies voor planten, dieren of snacks en je hebt gegarandeerd wat leuks om over te praten wanneer er bezoek over de vloer komt!

Tip: Janine schreef eerder over de leukste plekken in Nijmegen om items voor je kamer te scoren. Hier hebben ze ongetwijfeld toffe spullen voor de nieuwe look van je kamer!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden