← Terug naar overzicht

Deze schoonmaakhacks maken jouw studentenleven makkelijker

schoonmaak tips

De meeste mensen hebben een hekel aan schoonmaken, dus schoonmaakhacks die het makkelijker maken zijn áltijd welkom. Check onderstaande schoonmaaktips om jouw studentenleven makkelijker te maken!

1. Afstoffen met een kwast

Het afstoffen van fotolijstjes, dienbladen met sieraden of andere frutsels, je plantenverzameling en kaarsen: een hel met een grote schoonmaak duster. Toch wil je die plekken wel eens in de zoveel tijd stofvrij maken. Hoe je dit oplost? Koop een kwast, dan kun je er veel beter bij zonder van alles om te gooien!

2. Douchekop ontkalken met plastic zak

Douchen: heerlijk. Douchen met verstopte gaatjes: niet zo heerlijk. Hoe ontkalk je die gaatjes? Vul een plastic zak met azijn en water en knoop het om je douchekop. Laat dit zo ongeveer 30 minuten hangen. Laat de douchekop daarna doorlopen met water. Lukt het niet direct? Herhaal deze tip nogmaals!

3. Het laatste beetje vuil opvegen met stoffer en blik

Lukt het jou ook nooit om het laatste beetje vuil op te vegen met je stoffer en blik? Heel herkenbaar! Er blijft altijd een irritante vuilstreep liggen. Hoe je dit oplost is heel simpel: Maak de rand van je blik nat en veeg het vuil op de natte streep. Het vuil zal vervolgens aan je blik blijven plakken! 

4. Duurzame keuze: een herbruikbare spons

We blijven maar sponzen kopen, omdat ze bijvoorbeeld verslijten of vies worden. Maar dat is eigenlijk niet heel milieuvriendelijk met al het afval wat het oplevert. Er zijn heel wat winkels die herbruikbare sponzen verkopen. Je hoeft ze alleen maar in de was te doen en ze zijn weer zo goed als nieuw!

5. Let op gevaarlijke stoffen

Oké, dit is niet echt een schoonmaakhack. Maar wel een puntje waar je echt op moet letten als je op jezelf woont! Wat veel mensen niet weten, is dat er in huis gevaarlijke (onbekende) stoffen kunnen ontstaan. Zegt bijvoorbeeld zwavelwaterstof je iets? Bij een lange blootstelling kan dit gas levensbedreigend zijn. Zwavelwaterstof vind je in gesloten ruimtes die niet zo goed geventileerd worden. Aangezien het gas zwaarder is dan lucht, is het ook moeilijker om de stof uit die ruimte te krijgen. Je herkent zwavelwaterstof in huis onder andere aan een rotte eieren-geur, maar dat is alleen bij een lage concentratie. Bij een hogere concentratie legt het gas je reukorgaan plat waardoor je juist niks ruikt. Terwijl het in hogere concentraties nóg gevaarlijker is! Zo kun je er vermoeid van raken, lichtschuw worden, schade aan je ogen krijgen en irritaties tijdens het ademhalen ervaren. Opletten, dus!

Kan jij wel wat extra schoonmaak tips gebruiken? Lees dan ook onze blog schoonmaaktips voor een vieze studentenkeuken!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden