← Terug naar overzicht

Hoe vind ik mijn ideale droomstage?

ideale stage vinden

Je hebt een leuke studie en vervolgens komt de stap om een stage te gaan lopen die bij jouw studie past. Zelf studeer ik journalistiek en heb ik stage mogen lopen bij RTL Boulevard. Maar hoe kom je daar binnen en hoe weet je of zo’n intense stage bij jou past? In deze blog geef ik je een aantal tips om er achter te komen wat het beste bij jou past.

Volg je hart

Hoe cliché het ook klinkt; doe iets wat dicht bij jou ligt als persoon. Een stage duurt minimaal 3 maanden kan makkelijk oplopen tot 6 maanden. Het is een intensieve stage van 36/40 werkuren per week dus je moet er niet met tegenzin heen gaan. Ook is niks te gek. Denk niet: Ik wil hier stage lopen maar ze gaan mij toch nooit aannemen, ik ben toch niet goed genoeg. Nee! Dat is een foute instelling. Schrijf een goede motivatiebrief en zet je CV erbij. Vaak is een keer extra mailen wel goed. Er zijn misschien wel tientallen die die plek ook willen, maar jij moet er voor zorgen dat je er tussenuit springt. Doorzettingsvermogen wordt vaak enorm gewaardeerd en daar word je uiteindelijk voor beloond. Zo heeft het mij ook even een tijd gekost voordat ik mijn intrede kon doen bij RTL. Ik heb er in totaal zeker een jaar over gedaan voordat ik op gesprek mocht komen. Ik heb enorm wat mailtjes gestuurd en ook vaak er achteraan gezeten.

Schakel hulp in van vrienden of docenten

Een stage zoeken die bij jou past is misschien wel juist lastig voor jou. Je hebt totaal geen idee waar je moet zoeken en wat nou iets is waar je blij van wordt. Vraag dan bijvoorbeeld aan vrienden wat zij denken dat bij jou past. Zij kennen jou natuurlijk ook wel goed dus misschien geven zij wel inzichten waarvan je niet had verwacht dat het bij jou past. Ook kun je natuurlijk gaan sparren met docenten. Misschien kun je wel met je een docent gaan zitten en samen tot iets komen.

Een rondje googlen

Googlen kan natuurlijk ook altijd helpen. Er zijn talloze sites waar je bijvoorbeeld een studietest in kunt vullen of juist je kwaliteiten kunt onderzoeken. Voor alle studenten is het platform van Studiegerelateerdebijbaan.nl een enorm handig platform. Zij verzamelen allerlei stages, bijbanen en afstudeerplekken. Misschien wel het kijken waard. Verder is LinkedIn ook een perfecte plek om een stage te kunnen vinden. In jouw netwerk kun je laten weten dat je op zoek bent naar een stage en misschien gaat dan vanzelf wel het balletje rollen!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het solliciteren? Stap 1 is een goed cv, we helpen je graag!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden