← Terug naar overzicht

Zo creëer jij een ideale slaapplek

slaapruimte

We weten allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is. Jouw nachtrust heeft namelijk veel invloed op hoe jij een tentamen maakt, een sollicitatiegesprek voert of bij familie aan tafel zit. Misschien heb je al een heerlijk bed, maar met deze tips kun je nóg meer uit jouw slaapplek halen. Maar pas op: opstaan wordt moeilijk ;-).

Bed

Laten we beginnen met de basis van een lekker slaapplekje: het bed. Een bed is misschien wel de grootste investering in jouw studentenkamer. Mag ook wel, want hier zal je veel tijd in doorbrengen. Maar je kunt veel meer halen uit jouw bed dan je denkt! Heb je al eens gedacht aan opbergboxen voor onder je bed. Er zijn veel handige boxen met wieltjes aan de onderkant. Deze kun je gemakkelijk onder je bed schuiven. Zo kun je veel spullen opbergen in een ruimte die je anders toch niet gebruikt. Je kunt er ook heel makkelijk voor zorgen dat je bed nóg iets lekkerder ligt. Weleens gehoord van topdekmatrassen? Een topdekmatras is een dun matrasje die je op je eigen matras legt. Dit zorgt voor net iets meer comfort en dat je bed zachter aanvoelt. Zo’n matrasje hoeft helemaal niet duur te zijn en je hebt er veel plezier van. Zeker een aanrader!

Afzonderen

Of je een grote of kleine kamer hebt maakt niet uit, het is een goed idee om je bed iets af te zonderen van de rest van je kamer. Dit geeft veel meer rust als je in bed ligt. Je kunt dit heel gemakkelijk doen door bijvoorbeeld een gordijn op te hangen die jouw bed scheidt van de rest van jouw kamer. Je kunt ook kiezen voor een kamerscherm. Deze kun je zelf maken of gewoon kopen in een woonwinkel. Een kast is ook een goede optie om jouw slaapruimte te scheiden van de rest van jouw kamer. Bijvoorbeeld zo’n vakkenkast. Als je deze naast je bed plaatst, kun je ‘m ook gebruiken als nachtkastje. Win-win!

Knus

Het is leuk om van jouw slaapruimte een knus plekje te maken. Je kunt dit doen door schattige lampjes op te hangen, leuke foto’s of mooie lijsten. Of wat denk je van een plankje boven je bed met daarop een leuk lampje en plantje? Kaarsjes erbij en klaar is Kees. Dit maakt jouw slaapplekje net iets specialer. Als straks de koude winteravonden weer komen ben jij er niet meer weg te slaan, wedden?

Nog op zoek naar een studentenkamer? Zo vind je een kamer in Nijmegen!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden