← Terug naar overzicht

Introductieweek Nijmegen 2020 tijdens de coronacrisis

introductieweek nijmegen

Veel studenten beschrijven de intro als de leukste week van hun studentenleven. Het is niet alleen een gezellige week waarin je nieuwe mensen leert kennen, maar je krijgt ook informatie over je studie. Helaas zal deze week door de huidige situatie er anders uitzien. Wat gaat er precies veranderen? In deze blog leg ik uit hoe de introductieweek van de HAN en de Radboud universiteit eruit gaan zien.

Intro Radboud 2020

De Universiteit doet erg zijn best om er toch nog een geslaagde intro van te maken. Van zondag 23 augustus tot en met woensdag 26 augustus worden er voornamelijk online activiteiten georganiseerd. Dit betekent niet dat alles online is! Het Radboud is van plan om minstens één fysieke bijeenkomst met de introgroepjes te organiseren.  De rest van de activiteiten zullen online plaatsvinden. Zo wordt de jaarlijkse introductiemarkt online georganiseerd. Hierbij zullen verschillende verenigingen over zichzelf vertellen door middel van verhalen of video’s. Ook zal de sportdag online verlopen. De bedoeling is om met z’n allen te BOM-men. Dit wordt dan gestreamd en zo kun je ook naar anderen van je introgroepje kijken. Aankomende studenten kunnen dan in break-out-rooms kiezen welke sport ze willen doen.

Helaas zullen niet alle evenementen online vervangen worden. De universiteit heeft besloten het introfestival en de stadsdag uit de intro te schrappen. Wel wordt er gewerkt aan een culturele avond waarop studie- en studentenverenigingen toch nog evenementen kunnen organiseren. Dit zal aansluitend na de intro ook nog mogelijk zijn.

Intro HAN 2020

Ook de intro van de HAN gaat gelukkig door, maar wel in een ander jasje. Van 24 tot en met 28 augustus worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Hoe deze intro eruitziet is nog een verrassing. De hogeschool is er druk mee bezig. Wel is bekend dat deze intro volledig online plaats zal gaan vinden. De intro staat elk jaar in het teken van kennis maken met je medestudenten en uitleg over je studie. Dat zal ongetwijfeld dit jaar ook het belangrijkste zijn!

Een herkansing?

Als de coronasituatie verbetert komt er misschien een herkansing. Een volledige introductieweek zal niet mogelijk zijn, maar misschien kan er een mini-openingsmarkt georganiseerd worden met minder mensen. Daarnaast kan de universiteit zorgen voor een mini-sportdag. Hierbij zouden studentenverenigingen ook nog activiteiten kunnen organiseren. Helaas is de situatie nog onzeker en kan niemand uitspraken doen over wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Meer informatie volgt

Eind juli hoopt de universiteit een concreter programma te hebben. Voor het uitgebreide programma kun je kijken op de speciale intropagina van de universiteit. Hier staat een rooster van de intro en er worden updates gegeven over het programma. Meer informatie over de introductieweek van de HAN staat op de website van de HAN. Hier zul je updates over het huidige programma vinden. Of volg de hogeschool op Instagram!

Ben je in de tussentijd benieuwd hoe de ontgroening eruit gaat zien tijdens de coronacrisis? We vertellen je er graag meer over in onze blog over de ontgroening 2020!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden