← Terug naar overzicht

Deze studentenverenigingen vind je allemaal in Nijmegen

studentenverenigingen nijmegen

Nu je dankzij de coronacrisis alleen maar binnen zit, kan het best lastig zijn om een studie te kiezen. Maar naast het kiezen van een studie, wil je misschien ook aansluiten bij een studentenvereniging! Normaal gesproken bezoek je dan eens een borrel, of word je uitgenodigd door een verenigingslid om mee te kijken. Om je een handje te helpen, zet ik verschillende studentenverenigingen in Nijmegen voor je op een rijtje.

Good to know: in Nijmegen zitten ontzettend veel studentenverenigingen. Je kunt ze in verschillende categorieën opdelen, zoals gezelligheidsverenigingen, religieuze verenigingen of sportverenigingen. Grote kans dat er wel iets in het rijtje staat dat bij je past.

Gezelligheidsverenigingen

STURAD

Sv. STURAD is de studentenvereniging van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zit je zelf op de hogeschool? Dan is dit de ideale vereniging om meer mensen van jouw hogeschool te leren kennen.

Karpe Noktem

Deze vereniging noemt zich zelf een alternatieve studentenvereniging. Er is dan ook geen ontgroening en er zijn weinig verplichtingen, dus als je daar niet van houdt is deze vereniging ideaal!

N.S.V. Carolus Magnus

Dit is één van de grootste verenigingen in Nijmegen. Wil je écht veel mensen leren kennen en je voor volle honderd procent in het studentenleven storten? Misschien is deze vereniging dan wel wat voor jou.

N.S.V. Ovum Novum

Ook deze hoort bij één van de grote verenigingen in Nijmegen. En zeker nu ze hun dertigjarig bestaan vieren, kun je van deze vereniging veel feestjes verwachten zodra de coronamaatregelen dat weer toelaten.

Religieuze verenigingen

K.S.N. – Katholieke Studentenvereniging Nijmegen

K.S.N biedt naast gezellige activiteiten ook de mogelijkheid om andere katholieke studenten in Nijmegen te leren kennen. Daarnaast zijn er ook veel religieuze activiteiten en mogelijkheden om je geloof te verdiepen.

VGSN-TQ

VGSN-TQ is een vereniging die geloof, wetenschap en gezelligheid samenvoegt. Om de dinsdag kring en elke donderdag een gezellige activiteit en SooS.

Ichtus Nijmegen

Bij Ichtus ben je altijd welkom; ze hebben geen instroommoment of ontgroeningen. Ichtus combineert het christelijk geloof met het verenigingsleven.

C.S.F.R. Quo Vadis

Samen de bijbel bestuderen en elkaar beter leren kennen. Dit is al een oude vereniging en Qua Vadis is een dispuut van de C.S.F.R.: Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato.

Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators

Dit is de grootste christelijke studentenvereniging in Nijmegen. Navigators heeft in veel plaatsen een vereniging en deze zijn allemaal met elkaar verbonden. Navigators Nijmegen omschrijft de vereniging als ‘bier en bijbel’.

Sportverenigingen

N.S.R.V. Phocas (roeien)

Ben je sportief aangelegd en heb je roeiambities? Dan moet je zeker naar deze vereniging. Combineer het roeien met je studie en leer veel gelijkgestemden kennen.

N.S.Z.V.  De Loefbijter (zeilen)

Deze vereniging combineert het studentenleven – gezellige borrels, nieuwe mensen leren kennen en goede feestjes -  met een gedeelde passie voor zeilen.

Overig

V.S.A – Vegan Student Association

Deze vereniging is uniek in zijn soort, want de vereniging is speciaal opgericht voor veganisten. Er is veel aandacht voor voeding en koken, maar ook echte studentenactiviteiten worden niet overgeslagen.

AEGEE Nijmegen

Zoek je het liever internationaal? AEGEE is een vereniging met banden in heel Europa. Er is geen ontgroening en er zijn weinig verplichtingen, maar wel mooie kansen om een internationaal netwerk op te bouwen.

Zoals je leest, zijn er ontzettend veel leuke studentenverenigingen in Nijmegen. Kijk goed welke bij je past en sluit gezellig aan! Lees hier meer over studentenverenigingen in Nijmegen. 

Meer studentennieuws

ideale stage vinden
slaapruimte
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden