← Terug naar overzicht

LHBTQI+ kroegen en feesten in Nijmegen

LHBTQI+ kroegen en feesten in Nijmegen

Het uitgaansleven in Nijmegen is ontzettend leuk. Wat je voorkeur ook is, er is altijd wel een kroeg of feest te vinden waar je je helemaal thuis kunt voelen. In deze blog: kroegen gericht op de LHBTQI+ gemeenschap.

Het dient als eerste gezegd te worden dat heel Nijmegen over het algemeen erg open en tolerant is. In vrijwel elke kroeg kan iedereen doen en laten waar ze zin in hebben. Desalniettemin zijn er een aantal kroegen en feesten die zich voornamelijk richten op de gemeenschap voor LHBTQI+-gemeenschap. Speciaal voor deze blog ben ik bij een vriendin te raden gegaan, om van haar te horen wat de beste plekjes zijn om even lekker los te kunnen gaan. En wat blijkt: er is meer dan genoeg te beleven.

De Regenboogbar

Het is jarenlang een begrip geweest in Nijmegen: de Thomtom. De bekende homobar sloot echter haar deuren in 2019. Maar niet getreurd, want er komt een gloednieuw café voor in de plaats: De Regenboog. De nieuwe caféformule komt overgewaaid uit Eindhoven en Rotterdam, waar al vestigingen zijn. Volgens de voorlopige planning zou het café rond februari open gaan, dus wij zijn benieuwd!

De Plak

Café de Plak is al meer dan 40 jaar een begrip in Nijmegen. In de beginjaren was het café een plaats waar homo’s, lesbiennes, krakers en nog veel meer pluimage volk lekker hun gang konden gaan. En daar is over de tijd weinig aan veranderd. Nog steeds is de Plak een erg open en vrij café waar iedereen welkom is.

Marcus-Antonius, het Roze Huis en Dito!

Een derde gay café is Marcus-Antonius. Dit danscafé is modern en licht ingericht en biedt volop gezelligheid, drankjes, hapjes en natuurlijk goede, dansbare muziek. Tegenover dit café ligt ook nog Het Roze Huis, de vaste thuisbasis van COC Regio Nijmegen. Ook Dito!, een organisatie gericht op maatschappelijke emancipatie van lesbische, homo- en biseksuele jongeren tot en met 28 jaar.

Feesten voor LHBTQI+

Tot slot zijn er ook nog diverse feesten gericht op deze doelgroep. Denk hierbij aan Milq, Kisskiss en de Drunken Sailor. Zoals je leest is er meer dan voldoende te beleven voor de LHBTQI+ doelgroep in Nijmegen. Dus heb je hier interesse in? Kom dan gauw een keer feesten hier in Walhalla aan de Waal!

Om de kans op een kater zo klein mogelijk te maken is een goede bodem leggen van cruciaal belang! Hier eet je de beste hamburgers in Nijmegen!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden