← Terug naar overzicht

Carnaval in Nijmegen ofwel Knotsenburg!

Carnaval Nijmegen Knotsenburg

Tijdens het jaarlijkse carnavalsfeest verandert Nijmegen voor enkele dagen in Knotsenburg. Van 22 tot 25 februari is het dit jaar carnaval en mogen de verkleedkleren ook in Nijmegen weer uit de kast.

Tijdens Carnaval is in Nijmegen – of moeten we zeggen Knotsenburg - een speciaal Prinsenkabinet aan de macht. Het kabinet bestaat uit een Prins Carnaval, die bijgestaan wordt door twee mannelijke adjudanten en twee vrouwelijke pages. Ook voor de jongeren is er een vergelijkbare Jeugdprins, eveneens bijgestaan door twee adjudanten en twee pages. Er zijn in Nijmegen traditiegetrouw enkele evenementen.

Evenementen in Nijmegen

Sleuteloverdracht

Op zaterdag vindt er een symbolische sleuteloverdracht plaats. De burgemeester van Nijmegen geeft op deze dag op het Nijmeegse stadhuis de sleutel van de stad aan Prins Carnaval. Uiteraard zijn er de rest van de dag allerlei feesten.

Optocht in Nijmegen

De Carnavalsoptocht in Nijmegen is traditiegetrouw op de zondag. De optocht trekt door de straten van het centrum. Mensen kunnen in diverse categorieën meedoen: als individu, groep, met wagens of als orkest. De optocht is altijd gezellig, als deelnemer én als toeschouwer. Het is een echte aanrader!

Knotsenburgse Kroegentocht

Op maandag staat er een heuse kroegentocht door Nijmegen op het programma. De CV St. Stevenskrupers verzorgen traditiegetrouw de tocht. Voor meer informatie kun je altijd terecht bij de carnavalsvereniging!

Boerenbruiloft

Tot slot is er op de vierde dag van het Carnaval altijd een boerenbruiloft. Tijdens de boerenbruiloft worden twee carnavalsvierders in de onecht aan elkaar verbonden. Wanneer het paar ‘getrouwd’ is, wordt er natuurlijk een groots feest gevierd tijdens de feestreceptie.

Carnaval in Nijmegen

Laat je deze februari dus eens verrassen door een kant van Nijmegen die maar een paar dagen per jaar te zien is. Dompel je onder in verkleedkleding en feestgedruis en leer Nijmegen eens kennen als Knotsenburg. En wie weet ben je helemaal verkocht, en ben jij degene die volgend jaar voorop gaat in de polonaise! Moet je tussendoor nog een hapje eten? Zo ga je lekker en goed koop uiteten in Nijmegen!

Meer studentennieuws

student room
tv top 5
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden