← Terug naar overzicht

De leukste cadeaus in Nijmegen scoor je hier!

kerstcadeaus

Wie aan december denkt, denkt al snel aan feestdagen, gezelligheid en cadeautjes. De laatste maand van het jaar staan we vaak stil bij alle liefde die we om ons heen hebben, en bedanken we onze naasten met leuke presentjes.

Lekker shoppen

Voor de één is het een straf, voor de ander een heerlijk dagje uit: cadeautjes scoren. Het begint allemaal bij een goed idee. Wat is nou hét perfecte cadeau om in de schoen van je moeder te stoppen? Wat ziet je vader nou het liefst onder de kerstboom liggen? Of met welk plaagcadeau ga je jouw beste vriend(in) nou eens echt goed voor de gek houden? Het vergt soms hoop creativiteit en voorbereiding.

Voor ieder wat wils

Soms is het best moeilijk om te verzinnen wat je iemand cadeau moet doen. Gelukkig zijn er in Nijmegen een aantal winkels waar je zelf amper meer na hoeft te denken: ze hebben zoveel leuke dingen dat je eerder op moet letten dat je niet te veel koopt! Een van deze winkels is WAAR, gelegen aan de Ziekerstraat. Deze winkel ligt vol met leuke, verantwoorde, en fairtrade cadeaus. Zo zorg je niet alleen voor een glimlach op het gezicht van de ontvanger, maar ook voor een glimlach op het gezicht van de wereld. Een klein nadeel: duurzaam is vaak niet goedkoop. Dus loop deze winkel niet binnen als je net je huur hebt betaald.

Meer cadeaus voor meer uitpakpret 

Een van de leukste dingen van cadeautjes krijgen, is het uitpakken ervan. Niks is zo geweldig als een rijkelijk gevulde jute zak van de Sint te ontdekken of een stortvloed aan cadeaus onder de kerstboom aan te treffen. Een van de winkels waar je veel leuks voor weinig kunt krijgen, is de Flying Tiger. Deze winkel heeft, net als bijvoorbeeld de Xenos, de Action en de SoLow, zoveel leuke prullaria, dat het soms moeilijk is om jezelf in te houden. Bij deze winkels kun je trouwens ook goed terecht voor dobbelcadeaus.

(Kerst)markten

Tot slot is het vaak ook leuk om de shopping spree te houden op een (kerst)markt. Een van de grote pluspunten van deze manier van cadeaus scoren, is dat de sfeer op dit soort markten altijd zo heerlijk gemoedelijk en warm is. Niet alleen de kerstmarkt in Nijmegen is leuk; het is ook een aanrader om het over de grens te zoeken. Onze oosterburen weten namelijk wel wat Gemütlichkeit is! Dus, kies een weekend uit, zoek op wanneer de kerstmarkten zijn, en ga er lekker een dagje op uit! En na een lange dag shoppen, mag je jezelf natuurlijk ook wel trakteren op een lekkere warme chocomel. Of glühwein, ook lekker ;). 

Meer studentennieuws

student room
tv top 5
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden