← Terug naar overzicht

Cursussen bij het Radboud Sportcentrum

sport tennis

November is weer aangebroken! En dat betekent dat het hoognodig tijd is om even flink te ontspannen na alle tentamens. En wat ontspant nou meer dan een cursus volgen aan het Radboud Sport Centrum (RSC)?

Tijd om je summer body te creëren

We weten allemaal dat sport voor velen een goede manier is om te ontspannen. Niks is zo fijn om even alle emoties eruit te slaan tijdens kickboksen, alle zorgen achterwege te laten terwijl je een Boulder-muur bestijgt of alle stress achter je te laten terwijl je een rondje op de hardloopbaan loopt. Zeker nu we zo net na de tentamens zitten, is het van belang om jezelf ook even wat ontspanning te gunnen. Bovendien is dit hèt moment om alvast langzaam aan je summer body te beginnen. Als je nu alvast in de regelmaat komt van het sporten, kun je na alle feestdagen volgende maand weer vrolijk verder in je ritme. Zo weet je zeker dat die goede voornemens van 2020 eens een keertje wel lukken! En zelfs voor de mensen die niet van sporten houden, heb ik de manier om te werken aan een summer body!

Nieuwe cursusperiode RSC

In november start traditiegetrouw een nieuw blok met sportcursussen bij het het sportcentrum van de Radboud Universiteit. Iedereen die lid is, kan zich hiervoor inschrijven. De cursussen variëren van Badminton en Tennis, tot Hip Hop en Aikido, tot Schermen en Judo. Als ik het hele cursusaanbod zou moeten opsommen, zou ik waarschijnlijk over mijn maximale aantal woorden voor deze blog heen gaan. Met ruim 80 verschillende sporten is het bijna ondenkbaar dat er helemaal niets tussen zit voor jou. Bovendien worden veel cursussen op verschillende niveaus aangeboden, zodat het voor iedereen – beginner of gevorderde sporter - leuk blijft om deel te nemen. En zelfs de prijs van een sportabonnement valt mee. Zeker als je ziet wat je allemaal kan doen met een sportkaart. Voor €113 per jaar, of €16.95 per maand, kun je onbeperkt sporten in de fitnessruimte, heb je toegang tot squashbanen en tennisvelden en kun je ticketuren reserveren om lekker te zwemmen in het Erica Terpstra-sportfondsenbad.

Voor de minder sportieve student

Het moge duidelijk zijn dat de sportievelingen onder ons hun geluk niet op kunnen met het ruime aanbod dat het RSC ons biedt. Toch zijn er ongetwijfeld mensen die dit alles lezen en er niet enthousiast van worden; soms is sporten gewoon echt niet je ding. Nou, ook voor jullie is het wellicht interessant om toch eens te kijken naar het cursusaanbod van het RSC. Er zijn namelijk ook culturele cursussen te volgen. Waarom zwoegen in de sportschool als je kan leren om een summer body  te creëren aan de hand van een literaire beschrijving? Waarom je lichaam afbeulen als je ook kan leren een (mooi) lichaam te tekenen of schilderen? Of laat het hele idee van een zomerlijf achterwege en ga andere talenten ontdekken bij de cursus Stand-up Comedy of de Gitaar-, Zang-, en Circuscursus!

Verbreed je horizon

Ik kan jullie uit eigen ervaring vertellen dat het volgen van een cursus een aanrader is. Zeker als je al in het bezit van een sportkaart bent, is het zonde als je niet op zijn minst even op zoek gaat naar een cursus die je leuk lijkt. Ik heb zelf afgelopen periode de cultuur-cursus Grafisch Vormgeven gevolgd; en hoewel ik mezelf absoluut niet kunstzinnig vind, ben ik best wel tevreden en zelfs trots op de (kunst)werkjes die ik heb leren maken. Ook in mijn directe omgeving zijn mensen enthousiast over het cursusaanbod: een van mijn goede vrienden heeft er zelfs een nieuwe sport aan overgehouden. Dus grijp in november je kans en verbreed je horizon eens op een andere manier! Als jullie maar niet alle cursussen die mij leuk lijken gaan inpikken.

Tip: op zoek naar een andere (sport)vereniging voor studenten in Tilburg? Kijk dan ook eens bij onze studentenverenigingen.

 

Meer studentennieuws

roze cadillac
zomerse recepten
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden