← Terug naar overzicht

Vega(n) eten in Nijmegen

Je kunt thuis je eigen maaltijd maken of ervoor kiezen om buiten de deur te gaan. Als je een dieet hebt, zoals een vegetarisch of vegan dieet, kan het soms lastig zijn om buiten de deur te eten. Als je uit eten gaat wil je als vegetariër of veganist ook keuze hebben. Flexitariërs dit artikel is ook voor jullie, want vandaag deel ik mijn favoriete restaurants waar je als veganist of vegetariër kan eten.

Vega(n) levensstijl

Vaak vragen mensen mij waarom ik ooit gestopt ben met vlees eten en daarop volgt altijd de tweede vraag 'of ik het niet mis?'. Als 16-jarige was ik me bewust van de wereld om mij heen, zo ook van de bio-industrie en wat er in ons vlees gestopt wordt. In vlees zit veel verwerkt waarvan ik denk dat het niet goed is voor ons lichaam. Een puur stuk onbewerkt vlees, is voor mij heel anders dan wat er in de supermarkten aan de consument verkocht wordt. Dit is ook voor veel mensen een reden om minder vlees te eten. Een andere reden waarom veel mensen ervoor kiezen om geen vlees te consumeren is vanwege het dierenleed wat eraan te pas komt, steeds meer praktijken komen naar buiten en verschijnen in de media. Ik veroordeel mensen niet als ze vlees eten, echter vind ik het wel belangrijk dat mensen zich bewust zijn van hun leefstijl. Ik mis vlees dus niet, omdat het vanuit mijn pure overtuiging komt en na bijna 9 jaar, lust ik het niet eens meer. Mensen die vegan zijn gebruiken helemaal geen producten afkomstig vanuit de vleesindustrie, dus ook geen wol, leer, melk, eieren.

Uit eten

Tegenwoordig is het voor iemand met een vegan of vega levensstijl veel makkelijker om uit eten te gaan dan een aantal jaar geleden. Veel restaurants bieden genoeg dieetgerelateerde varianten, waar ook een vega of vegan dieet in past. Door alle vleesvervangers die er zijn, gaan ook restaurants hiermee aan de haal. 

Top 5 restaurants

In Nijmegen zijn er ook genoeg opties voor de vega(n)'s. Dit is mijn top 5 (willekeurige volgorde): 

  1. Crudo: Dit is een restaurant die volledig organisch en vegan is. Het is het enige restaurant in Nijmegen waar je zowel de looks van een natuurlijke omgeving hebt als de smaak. Het is erg gezellig om hier te zitten en te genieten van een drankje (smoothies yas!) en een hapje. Je kunt ook afhalen, neem wel je eigen verpakking mee, dat heeft Crudo het liefst!
  2. Indian Way: De Indiase keuken is een geweldige keuken voor veganisten en vegetariërs. Ze hebben hier 5 vegan voorgerechten, 6 vegan hoofdgerechten en 6 vegan bijgerechten. Zoveel keuze heb je nog nooit gehad. :) Oh ja niet onbelangrijk: ze hebben vegan mango-papaya ijs. Je kunt zelfs een hele vegan rijsttafel bestellen, kom-maar-door. 
  3. Maoz Falafel: Wil je ergens zitten maar zit je krap in je budget en hunker je naar 'fast' food? Maoz Falafel is de plaats! Hier kun je een pita broodje kiezen of een salade, met falafel. De salade/garnering maak je zelf a.d.h.v een buffet idee. Alle groenten en sauzen mag je er zelf op ploffen en kun je onbeperkt blijven aanvullen. 
  4. Munt saladebar: Vers, verantwoord en puur eten. Zin in een niet-alledaagse salade? Je kunt kiezen uit het menu waarin genoeg keuze is voor niet-vleeseters of je eigen salade samenstellen. 
  5. De Dromaai: De Dromaai ofwel de omdraai is perfect voor studenten. Het is (vrij) goedkoop, alle sauzen zijn vega en je hebt genoeg vegetarische keuzes in het menu. Je krijgt je bestek omgedraaid en dat geeft net even die andere touch als bij andere restaurants. Je hoeft meestal ook niet heel lang te wachten op je eten, wat perfect is als je trek hebt. Elke maand hebben ze een nieuw 'vegetarisch menu van de maand', te lezen op de borden in het restaurant. 

Het water loopt al in mijn mond bij het lezen van al dit lekkers, wanneer komt stufi ook al weer? ;)

Meer studentennieuws

musea online
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden