← Terug naar overzicht

Herfst saai? Dit kun je doen in Nijmegen!

Herfst saai? Vandaag deel ik de herfstactiviteiten die je kunt doen in Nijmegen, zowel thuis als buiten de deur. Ik kan me voorstellen dat je na de zomer niet zoveel geld meer over hebt en dat je weer aan het sparen bent voor de decembermaanden. Niet alles wat leuk is kost veel geld. Ik deel daarom vandaag zowel dingen die geld kosten als dingen die geen of minder geld kosten. Zodat zowel jij als je portemonnee een leuke tijd beleeft.

DIY

Do it yourself! We kennen allemaal wel de herfstschoonmaak. In de herfst is het buiten niet altijd meer het mooiste weer dus ga je binnen rommelen en er is niets fijners dan een opgeruimd huis. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd! Vaak is de herfst ook de tijd dat mensen dingen aan hun interieur gaan veranderen. Je kunt hiervoor natuurlijk een dagje naar de Ikea, maar het is ook heel leuk om dingen zelf te maken. Op Pinterest staat genoeg inspiratie waarmee jij de hele dag zoet bent, wat zeg ik, de hele week. Dingen zelf maken is niet alleen goedkoper, het is ook gewoon hartstikke leuk om iets compleets unieks en van jezelf te hebben. Als je materialen nodig hebt en low-budget wilt shoppen dan is de Action (Graafseweg) een aanrader! Behalve je kamer kun je dit naturlijk ook toepassen op je werkplek.

Spa

Sanadome is een heerlijke plaats om volledig tot rust te komen en het is altijd bikinidag. Je kunt een avondje gaan en er zijn vaak kortingen waardoor je voor een stuk goedkoper een avondje compleet ondergedompeld wordt in rust en warmte. Vooral in de koudere dagen is dit heerlijk of als je veel stress hebt. Je kunt hier samen met een vriend/vriendin heen, maar alleen gaan kan nog veel rustgevender zijn! Geen geld voor? Ga thuis een spa dagje doen door een maskertje te kopen voor je gezicht en je haar. Pak een bak met warm (niet heet!) water om je voeten eens te verwennen, maak je eigen smoothie, zet een rustgevend muziekje op (wat voor jou rustgevend is) en geniet!

Window shopping

Mocht je er toch op uit willen kun je altijd gaan window shoppen, maak met jezelf de afspraak hoeveel en wat je wel/niet mag kopen, afhankelijk van je budget. Het is ook leuk om gewoon eens door de winkelstraten te struinen zonder per sé met tassen vol terug te komen, heus! In Nijmegen zijn genoeg overdekte winkelcentra, waar je eventjes kunt gaan window shoppen, mocht het te koud zijn buiten.

Wandelen

Ben je toch te snel verleid om te gaan shoppen? In Nijmegen en omgeving is ook genoeg wandelgebied. In de herfst heb je in de bossen natuurlijk alle mooie bladeren die van de bomen vallen. De universiteit heeft zijn eigen botanische tuin waar je volledig tot rust kunt komen. Hier stroomt een beekje, zijn veel dieren en sta je midden in de stad, midden in de natuur. Nijmegen heeft natuurlijk ook heel veel parken, ook hier zou je kunnen gaan wandelen. 

Met je vrienden/vriendinnen 

Behoefte aan interactie? Plan een diner-film-wijn avond met je vriendinnen. Samen eten is gezellig en goedkoper, en één flesje wijn never hurt nobody.

Meer studentennieuws

musea online
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden