← Terug naar overzicht

Zo creëer je (meer) bekendheid rondom je bedrijf of vereniging!

Schrijfblok bedrukken

Ben jij een (toekomstige) Nijmeegse studentondernemer? Zit jij in het bestuur van een Nijmeegse studentenvereniging? Dan is dit artikel voor jou! Of je nu studentondernemer of onderdeel van een bestuur bent; netwerken is een belangrijk onderdeel van jouw takenpakket. Dat is soms ongemakkelijk en een beetje moeilijk. Om dit iets gemakkelijker te maken zijn er een aantal dingen die je kunt doen om vooraf meer bekendheid te creëren.

Een responsive perfecte website

Het maakt niet uit wat jouw product of dienst is, we leven in 2019 en je moét een goede website hebben. Hiermee bedoelen we een website die het mogelijk maakt voor jouw toekomstige klant informatie op te zoeken (en te vinden) over jou, jouw producten en alle andere dingen die interessant zouden kunnen zijn. Ook wil je meerdere mogelijkheden bieden om contact op te nemen met jou, zoals mail en een telefoonnummer. Als jouw toekomstige klant teveel moeite moet doen om de juiste informatie te vinden, zoeken ze wel een concurrent van je op.

Free stuff!

Zorg dat je altijd iets bij je hebt die je kunt achterlaten bij een potentiële klant of iemand die jou in contact kan brengen met een potentiële klant. Laat je logo én catchy tekst op schrijfblokken bedrukken zodat je dagelijks in het oog springt op het bureau van je toekomstige klant. Het maakt namelijk niet uit in welke branche je zit, een schrijfblok komt altijd van pas. Je kan er ook voor kiezen om iets te laten maken wat perfect aansluit bij het vakgebied waarin jij je bevindt. Denk aan een webcamcover als je een aanbieder van digitale diensten bent. Een duurzame koffiebeker als je koffiebonen verkoopt of een Dopperfles die perfect past in het zijvak van de tassen die jij maakt van herbruikte materialen. Het kost misschien wat, maar het is het eigenlijk altijd waard! Zeker bij studenten werken dit soort trucjes, dus sla je slag!

Sociale media

Het verschilt per doelgroep, maar de meeste leeftijdscategoriën bevinden zich ergens op sociale media. Of dit nou Facebook, Instagram of LinkedIn is; hier valt altijd conversie te behalen! Doe vooraf onderzoek naar waar jouw doelgroep de meeste tijd doorbrengt. Zorg dat je hier een plan voor bedenkt en regelmatig artikelen posts. Als je eenmaal een groep volgers om je heen hebt verzameld hebben zij ook verwachtingen van jou, die je wel waar moet kunnen maken. Begin met één keer per week een post op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Dit kun je altijd uitbreiden. 

Je kunt er ook voor kiezen om een influencer of brand ambassador in te schakelen voor jouw product of dienst. Veel ondernemers proberen hier ver vandaan te blijven, maar dat is zonde. Zeker de leeftijdscategorie van 18 t/m 30 is zeer beïnvloedbaar. Laat mooie producten ontwerpen en drukken en laat een influencer een foto maken van bijvoorbeeld een bedrukt schrijfblok met jouw logo op de achtergrond. Als bestuur zou je bijvoorbeeld kunnen vragen of de voorzitter van de opleidingscommissie Instagram-posts zou willen plaatsen van een feest van jullie vereniging. Het zijn allemaal kleine details, maar deze kleine details hebben wel degelijk invloed! 

Blijf iets van je laten horen

Als je eenmaal de aandacht hebt van je potentiële klant, moet je ervoor zorgen dat het een toekomstige klant wordt. Dit is lastig, maar wel haalbaar. De aandacht moet je houden, dus stuur regelmatig een mailtje naar dat ene bedrijf, geef een belletje naar de klant waarmee een samenwerking toen net niet door ging én laat aan iedereen weten dat je aan ze denkt rondom de feestdagen in december. 

Succes, je kan het! Twijfel je toch nog een beetje of je een eigen onderneming zou willen starten? Lees dan het interview van studentondernemer Julian Klop, hij heeft nog wat tips voor je!

Meer studentennieuws

musea online
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden