← Terug naar overzicht

Welkomstgids Nijmegen: deel 2

In Welkomstgids: deel 1 las je de praktische tips als je nieuw bent in Nijmegen. In deel 2 gaan we JOU écht verwelkomen. Waar kun je mensen ontmoeten, waar wil je je bij aansluiten en waar kun je het beste stappen? Welkomstgids deel 2, waar het draait om het beste halen uit jouw studententijd. Lees snel verder!

Mensen ontmoeten

Alleen in een nieuwe stad kan natuurlijk erg spannend zijn, omdat je nog niemand kent. Gelukkig zijn er in Nijmegen genoeg plekken waar je mensen kunt leren kennen. Denk bijvoorbeeld aan de studievereniging van je opleiding. Wil je graag gaan sporten? Schaf dan een Radboud sportkaart aan en meld je aan voor teamsporten/clinics waarbij je andere mensen kunt ontmoeten. Ook heeft Nijmegen genoeg studentenverenigingen waar je bij kunt gaan, met ontgroening en al. Niet helemaal jouw ding? Er zijn ook studentenverenigingen welke om iets anders draaien denk aan NSN, de Christelijke studentenvereniging waar geloof en gezelligheid de grootste rol spelen. Je hebt ook een studententheatervereniging voor als je naast je studie graag toneel speelt. Hierbij kun je zowel cursussen volgen als een productie spelen. Kortom: genoeg plaatsen waar je nieuwe mensen kunt leren kennen!

Stappen

In Nijmegen kun je goed stappen, maar wat zijn nu echt de hotspots? Je hebt een aantal plaatsen waar het uitgaansleven zich plaats vindt. In de Molenstraat en op de Grote Markt zijn terrasjes waar je kunt gaan zitten voordat je gaat stappen. Daarna kun je in de Molenstraat blijven hangen, want daar zitten genoeg uitgaansgelegenheden naast elkaar! Als je bij de Grote Markt naar beneden loopt heb je Dollars (regelmatig live muziek) en Roxy's karaokebar. Dit is voor de mensen die van live-muziek en karaoke houden. Mocht je van de wat kleinere kroegen houden dan kun je naar de fuik, twee keer bellen of bascafé, deze zitten allemaal in een zijstraatje van de Molenstraat en zijn wat kleiner en gezelliger. 

Kunst en cultuur

In Nijmegen heb je ook genoeg kunst en cultuur waar je deel van uit kan maken. Je kunt cursussen volgen bij de Lindenberg op het gebied van dans, theater, muziek, schrijven, beeldende kunst en media. Ook kun je in de Stadsschouwburg als student korting krijgen op verschillende voorstellingen. In Doornroosje zijn regelmatig concerten waar je naartoe kunt en er zijn diverse kunstzinnige festivals in NIjmegen door het jaar heen. Mocht je van kunst en cultuur houden, dan is Nijmegen een geschikte stad voor jou! Ben je benieuwd welk terras het beste is in Nijmegen? Probeer ze allemaal!

Hier lees je Welkomstgids: deel 1!

Meer studentennieuws

musea online
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden