← Terug naar overzicht

Hoe mijn verjaardagsfeest bijna in de soep liep

bier nijmegen

Niet al te lang geleden mocht ik 26 kaarsjes uitblazen op mijn verjaardagstaart. Tijd voor een feestje! Alleen leek het feestje lange tijd in de soep te lopen. Uiteindelijk gebeurde dit ook, maar wel op een goede manier.

Om wanhopig van te worden

Ruim een maand voor mijn verjaardag begon ik mijn vrienden al lastig te vallen met een datumprikker, zodat ik zeker wist dat iedereen op mijn feestje zou komen. Lekker gezellig met zijn allen borrelen in de stad, beetje bijkletsen en de optie hebben om daarna nog flink op stap te gaan: ik zag de avond al helemaal voor me. Helaas zou deze droomverjaardag snel een nachtmerrie blijken, aangezien mijn vrienden niet of nauwelijks enthousiast reageerden. Iedereen had het druk, wist nog niet zeker of ze tijd vrij konden maken, of ze gaven een halfbakken antwoord op de vraag of ze erbij konden zijn. Mijn verjaardag naderde steeds sneller en de moed begon me letterlijk in de schoenen te zakken. Zou ik daar straks in mijn eentje komen te zitten aan een grote tafel? Kon ik mijn verjaardag misschien niet beter annuleren, aangezien iedereen te druk leek te zijn ervoor?

Teleurstelling

Ik werd wanhopig van de moeite die het kostte om mijn vrienden op de been te krijgen voor een feestje. Om mijn gedachten wat af te leiden, gingen mijn vriendin en ik die middag gezellig samen op stap in Amsterdam. We besloten, voordat we naar het café gingen waar ik mijn verjaardag zou vieren, eerst nog lekker samen uit eten te gaan. Ze had een lekker steak-restaurant gevonden en wilde me graag trakteren. Dankbaar en hongerig stapte ik bij haar achterop de scooter, op weg naar een lekker malse biefstuk. We reden richting het Honigcomplex en parkeerde daar. Verbaasd keek ik rond; bij mijn weten moesten we toch echt een stuk verderop zijn.  Hand in hand liepen we verder, op zoek naar de precieze locatie van het restaurant. We liepen voorbij STOOM, het bier & food restaurant bij de brouwerij van Oersoep. En tot mijn verbazing zag ik al mijn vrienden voor de deur staan. “Verrassing!”

Van flop naar top

Bierliefhebbers, als jullie ooit een leuke verjaardag voor jezelf of een van je vrienden wilt organiseren, is STOOM een echte aanrader. Na een rondleiding van ongeveer drie kwartier door de brouwerij van Oersoep, waarbij we van alles geleerd hebben over het brouwproces van hun bieren, sloten we af met een heerlijke proeverij. Ook na de proeverij, die onderdeel van de rondleiding is, hebben we er nog urenlang gezellig gezeten en genoten van elkaars gezelschap. De uitgebreide bierkaart bood voor ieder wat wils. Aangezien ik mijn steak door deze aangename verrassing was misgelopen, besloot ik ook nog een lekkere burger te bestellen, compleet met bijpassend biertje. Ik kan jullie zeggen, zeker een aanrader! Uiteraard heeft Nijmegen veel meer leuke plekjes te bieden waar je een net zo leuk verjaardagsfeestje kan vieren. De wijnliefhebbers kunnen bijvoorbeeld hun heil vinden bij wijncafé Pinot. En voor wie toch liever thuis het feestje bouwt, probeer eens een taartje van bakkerij ZOET, die recentelijk verkozen is tot lekkerste bakkerij van Gelderland.

Een verjaardag om nooit te vergeten

Zodoende beleefde ik, dankzij mijn lieve vrienden en vriendinnetje, een van de beste verjaardagen uit mijn 26-jarige bestaan. Brouwerijcafé STOOM is een ontzettend geschikte plek om een middag of avond gezellig door te brengen met vrienden of familie. Iedereen die van speciaalbier houdt en een lekker Nijmeegs streekproduct wil proeven, zal hier prima vertoeven. En heb je nog leuke cadeautjes gekregen, hoor ik jullie vragen? Jazeker, ik ga deze zomer zelf een poging wagen tot bierbrouwen. En uiteraard zal ik die ervaring ook met veel plezier met jullie delen.

 

Meer studentennieuws

musea online
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden