← Terug naar overzicht

Bijzondere bijbanen Nijmegen

Als student wil je natuurlijk een zakcentje bijverdienen. Dit kan in de horeca, supermarkt of winkel. Sommige studenten vinden deze baantjes te standaard en willen graag iets anders doen. Een bijbaan waarbij niet veel mensen denken dat je het als bijbaantje kan doen. Vandaag zet ik een aantal niet-gangbare bijbaantjes op een rij.

Max Planck instituut

Het Max Planck instituut voert onderzoeken uit op het gebied van taal. Je kunt je inschrijven via hun website van Max Panck Instituut. Als je je ingeschreven hebt ontvang je vanzelf een mailtje als je binnen het profiel van een onderzoek past. Je gaat op het aangegeven tijdstip naar het Max Planck en doet daar een of meerdere testjes. De testen zijn verschillend en voordat je je opgeeft staat er wat van je verwacht wordt en voor hoe lang. Het geld wat je hiermee verdient, staat binnen een week op je rekening. Dit is prima te doen in je tussenuurtjes! 

​Donders instituut 

Het Donders instituut is het instituut welke kijkt naar de cognitieve vaardigheden van de mens en gedrag. Max Planck en Donders werken veel samen. Ook hier kun je je inschrijven en krijg je een mailtje als je binnen een onderzoek past. Donders betaalt je uit in VVV-bonnen. Overigens kun je als RU student ook punten verdienen voor je opleiidng door hieraan deel te nemen. 

Hostess loveborrel

Love borrels gericht op bepaalde leeftijdscategorieën waarbij je de mensen ontvangt en het zo fijn mogelijk maakt. Als hostess kun je mensen een fijne avond bezorgen en jezelf een dikkere portemonnee. Singles komen naar de borrels en ontmoeten elkaar daar, zij betalen hiervoor en verwachten dus gastvrijheid. Klinkt dit als je ideale bijbaan? Een mailtje eruit doen kan nooit kwaad!

Zorghulp

Als student kun je in je vrije uren helpen als zorghulp bij mensen thuis. Steeds vaker zetten ze studenten hiervoor in. Het liefst natuurlijk studenten die studeren in het zorgveld, maar ook daarbuiten kun je met de juiste instelling zorghulp worden als bijbaan. Wil je écht wat betekenen voor een ander en iets bij verdienen? Dan is dit iets voor jou. 

Werken voor de HAN of de uni

Binnen de HAN en de universiteit zijn er verschillende mogelijkheden om wat bij te verdienen. Vraag bij je desbetreffende onderwijsinstelling wat de mogelijkheden zijn. Het kunnen zowel taken zijn als werken in een studiecentrum tot het medezeggenschap. 

Bestuursjaar

Met een bestuursjaar doe je veel ervaring op, het staat goed op je CV, het is goed voor je netwerk én je verdient er een zakcentje mee. Voor besturen bestaat er een beurs waardoor je je bestuursjaar als een bijbaantje kunt beschouwen en daarnaast dus nauwelijks tot niet meer hoeft te werken. Je kunt een bestuursjaar doen bij een studievereniging, een studentenvereniging of een belangenvereniging. Het is ontzettend leerzaam en goed voor je persoonlijke ontwikkeling. 

Meer studentennieuws

LHBTQI+ kroegen en feesten in Nijmegen
Carnaval Nijmegen Knotsenburg
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden