← Terug naar overzicht

Welkomstgids Nijmegen: deel 1

Nieuw in Nijmegen? Dan wil je natuurlijk wel weten waar je aan toe bent. Je kunt even scrollen door de blogs van NijmegenStudentenstad, hierin staat al het een en ander over Nijmegen. Maar speciaal voor jou deze blog: Welkomstgids Nijmegen: deel 1. Hierin staan vooral wat praktische tips over in Nijmegen studeren en wonen.

Wonen of reizen?

De eerste keuze die je als student maakt is: wil ik thuis blijven wonen en is Nijmegen alleen mijn studentenstad om te studeren óf wil ik het ultieme studentenleven meemaken in Nijmegen en ga ik er wonen? Ik ben vrijwel meteen op kamers gegaan toen ik in Nijmegen ging studeren en ik heb geen moment spijt gehad. Nijmegen is een ontzettend leuke stad en als je er gaat wonen maak je het studentenleven nog nét iets meer mee dan als je thuis blijft wonen. Bovendien ben je ook minder moe als je thuis komt na een lange dag studeren en kun je 's avonds makkelijker op stap. 

Waar ga ik wonen?

Je kunt je inschrijven bij de gemeente, hierdoor kun je ook particulier gaan huren. Mocht particulier huren te duur zijn/de wachtlijst te lang, dan kun je je ook nog inschrijven bij SSH&. Via SSH& kun je reageren op kamers en (semi) zelfstandige appartementen. Er wordt altijd gekeken naar hoe lang iemand al ingeschreven staat. Er zijn via SSH& ook duo woningen te verkrijgen. Verder kun je lid worden van diverse kamergroepen op Facebook, hier kun je ook een huis vinden waarbij de mensen met jou op één lijn zitten.

Inschrijven 

Mocht je vaak in Nijmegen zijn, zoek dan even op welke huisarts dicht bij jou in de buurt zit. Ik heb dit in eerste instantie niet gedaan, omdat ik in de weekenden vaak naar huis ging. Maar doordeweeks ben je in Nijmegen en is de kans groot dat je de huisarts dan een keer nodig hebt. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld de tandarts en fysiotherapeut.

Boodschappen doen

Gelukkig zijn de meeste wijken waar studenten wonen voorzien van voldoende voorzieningen, waaronder ook supermarkten. Als je geluk hebt zijn er meerdere supermarkten in de buurt en kun je zelf kiezen waar je welke boodschappen haalt. 

Alles op orde?

Heb je alles geregeld via DUO? Klopt je inschrijving bij de Hogeschool of de universiteit? Heb je een woning? Kortom ben je voorzien van alle 'belangrijke' dingen? Dan begint het pas écht. Het studentenleven. In Welkom in Nijmegen: deel 2 lees je nog meer tips, zoals waar je mensen kunt ontmoeten en waar je het beste op stap kunt gaan. Deze blog komt volgende week online!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op