← Terug naar overzicht

Nijmeegse vierdaagse

De Nijmeegse vierdaagse is een van de bekendste evenementen van Nijmegen en de grootste wandelprestatietocht van de wereld. Buitenom de vierdaagse zelf, zijn er allerlei feesten en evenementen in de stad waar veel mensen op af komen. Tijdens de vierdaagse is er dag en nacht leven! Waar ga jij naartoe?

103e vierdaagse 

In 2019 vindt 'The Walk of the World' weer plaats in Nijmegen. Vanuit meer dan 80 landen komen deelnemers om 4 dagen te lopen in en rondom Nijmegen. Het vindt plaats tussen 16 en 19 juli. Dit jaar is er plaats voor 47.000 wandelaars. Omdat er meer aanmeldingen dan plaatsen waren, is er geloot. Dit laat zien hoe populair het evenement is. De mensen die het evenement succesvol afronden kunnen aan het einde een Vierdaagse-kruis ophalen. Buitenom de Vierdaagse zelf zijn er ook een hoop randactiviteiten door de gehele stad.

Zomerfeesten

De meeste randactiviteiten vallen onder de noemer zomerfeesten. Deze periode loopt iets langer dan de Vierdaagse, namelijk van zaterdag 13 juli tot vrijdag 19 juli. De Vierdaagsefeesten/zomerfeesten bestaan al 50 jaar. Er zijn in totaal 1000 optredens verdeeld over 40 podia. Er is dus heel veel te doen als je naar het programma kijkt. De meeste activiteiten en podia zijn gratis te bezoeken. Mocht er toch entree gevraagd worden dan staat dit van tevoren vermeldt op de website van het evenement. 

Startweekend  

Op zaterdag begint Matrixx live aan de kade waar op zaterdag Het Feestteam zal optreden. Op zondag is Lil' Kleine de headliner. Op zondag is er ook een vuurwerkshow, waarmee de zomerfeesten letterlijk worden ingeknald. Dit vindt allemaal plaats aan de Waalkade. In het Kronenburgerpark begint het Otis Park Festival welke in het teken staat van jazz, funk en soul. Dit jaar is ook er bij de Kaaij (onderaan de Waalkade) weer een festival. Hierin staat relaxen en kunst centraal en het is een fijne plek om toch in het feestgedruis de rust op te zoeken. Hier kun je ook lekker aan het water zitten en de zonsondergang bekijken. Ook is er over de brug weer Festival op het Eiland. Dit is een festival voor jong en oud. Op plein 1944 gaan we zaterdag back to the 90's met Totally Spice & Mental Theo. Op zondag 14 juli komen Davina Michelle en Suzan en Freek optreden. Het eerste weekend begint dus al met veel keuzes maken.

Optredens

Nu de grootste festivals benoemd zijn, zijn er doordeweeks ook nog een aantal leuke optredens. Op plein 1944 is bijvoorbeeld op maandag Navarone, de Nijmeegse trots!  Op dinsdag komen de Vengaboys naar Matrixx aan de Kade. Woensdag is heel Nijmegen in het roze, want dan is het roze woensdag. Deze dag staat in het teken van acceptatie en diversiteit. Op deze dag treedt Gerard Joling op tijdens Matrixx aan de Kade. En als klapper op de vuurpijl komt Snollebollekes het feestje afsluiten tijdens Matrixx aan de Kade.

Overige activiteiten

Verder zijn er overal foodtrucks, evenementen en activiteiten om te beleven. Mocht je specifiek ergens naar op zoek zijn, dan kun je dit eruit filteren. Dus, ga je de vierdaagse lopen of ga je naar de feesten? 

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

sport tennis
Abonneren op