← Terug naar overzicht

Beste ijssalons in Nijmegen

Het zonnetje schijnt en dan is het natuurlijk tijd voor een ijsje! In Nijmegen hebben we een aantal heerlijke ijssalons om deze zomer een ijsje te halen. Welke is jouw favoriet?

Ijsjes

IJs valt helaas niet binnen de schijf van vijf volgens het Voedingscentrum. Wat een tegenvaller weer hè! Máár af en toe een ijsje eten valt wel binnen een gezond eetpatroon.

Waterijs: Dagkeuze. Een waterijsje bevat ongeveer 40 kilocalorieën (kcal).

Sorbetijs: 1 bolletje is dagkeuze. Met 1 bolletje van 50 gram krijg je ongeveer 40 kcal binnen. 2 bolletjes is een weekkeuze.

Yoghurtijs: 1 bolletje is een dagkeuze en bevat ongeveer 70 kcal. 2 bolletjes valt onder een weekkeuze.

Roomijs en softijs. 1 bolletje is een weekkeuze. Roomijs bevat relatief veel verzadigd vet en suiker. 1 bolletje levert ongeveer 100 kcal.

Een dagkeuze is iets kleins buiten de Schijf van Vijf, waarvan je 3 tot 5 keer per dag iets kunt kiezen. Zoals een waterijsje. Een weekkeuze is groter. Deze kun je beter niet meer dan 3 keer per week nemen. Dus kortom: af en toe een ijsje is helemaal niet zo slecht voor je, zolang het met mate is! Maar bij welke ijssalons moeten we dan zijn? Ik heb vandaag een aantal aanraders voor jullie! 

IJssalon Vincenzo 

Een bekende in Nijmegen, midden in de stad: Vincenzo. Ze zijn deze lente en zomer weer open van 12:00 tot 22:00 en op zondag van 13:00 tot 22:00. Ze maken hun ijs hier zelf en er zijn meer dan 40 smaken te verkrijgen! Meer zin in een ijstaartje? Geen probleem. Mocht je een persoonlijke ijstaart willen dan kan deze ook gemaakt worden door Vincenzo. Te vinden op de Koningstraat 35.

IJssalon Spinnato

Iets buiten het centrum op de Molenweg heb je ijssalon Spinnato. Deze ijssalon bezorgd ook ijs bij je thuis. Dit is wel voor de grotere groepen, want ze hebben een minimum bestelbedrag van 15 euro. Anders kun je hier heerlijk ijs afhalen om thuis op te smikkelen! 

Chocola Belga

Niet alleen een ijssalon maar ook een chocolaterie: Chocola Belga. Hier kun je heerlijk ijs en heerlijke bonbons kopen. Voor jezelf of voor een ander. Chocolade en ijs, wat wil een mens nog meer in zijn leven? Ze zitten zowel op de Burchtstraat als op de Bisschop Hamerstraat. 

Restaurants 

Uiteraard heb je in Nijmegen talloze restaurants waar je een ijsje (of een vet grote coupe) kunt eten tussen de bedrijven door. De meeste restaurants in het centrum hebben ook een ijskaart. Informeer ernaar voordat je op het terras gaat zitten. 

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

sport tennis
Abonneren op