← Terug naar overzicht

De leukste studentenstad van Nederland is... Nijmegen!

Ik woon inmiddels al vier jaar in Nijmegen. In vier jaar tijd heb ik veel gezien van de stad. Een snelle zoekopdracht op Google laat zien dat Nijmegen op de tweede plek van de “leukste studentensteden van Nederland” staat. Uiteraard is dat iets om trots op te zijn. Toch denk ik dat Nijmegen op nummer 1 hoort! Waarom? Dat ga ik vandaag met jullie delen.

Feitjes over Nijmegen

  • Nijmegen is niet alleen een stad, maar ook een gemeente.
  • Nijmegen telt ruim 165.000 inwoners!
  • Qua inwonersaantal is het de grootste stad van Gelderland. 
  • Sinds 1923 is Nijmegen een universiteitsstad.
  • In Nijmegen wonen 18.288 en studeren 42.430 studenten.

We kunnen dus al concluderen dat het een drukke stad is waar veel leven is!

Voorzieningen voor studenten

Er zijn in Nijmegen veel voorzieningen, denk hierbij aan barretjes en restaurants, uitgaansgelegenheden en studentenkortingen!

Waar ik als student erg gelukkig van word, is de huisvesting voor studenten. Via studentencoöperatie SSH& als ook particulier is er huisvesting voor studenten. Hierdoor kunnen wij (de student) betaalbaar wonen in "onze" studentenstad. Bij de Radboud Universiteit heb je de studentenkerk, voor studenten die gelovig zijn en hiervoor niet iedere week naar hun eigen dorp terug willen. Zij kunnen samen met andere studenten bidden en samenzijn. Ook doet de studentenkerk veel voor studenten die zich eenzaam voelen. Op de Radboud Universiteit heb je een bibliotheek, waar je rustig kan gaan zitten werken aan je tentamens. Óf kan je naar de stadsbibliotheek, waar ze een schattig cafeetje hebben mocht je op een gegeven moment wat caffeïne nodig hebben. Deze voorzieningen kunnen je studententijd wat comfortabeler maken. 

Festivals en (terugkerende) feesten

Hét evenement van het jaar is natuurlijk de Nijmeegse vierdaagse. Een week lang staat de hele stad op zijn kop en komen mensen van heide en ver. Je kunt wel zeggen dat er 24/7 leven is tijdens deze feestweek. Sommige mensen willen de vierdaagse lopen, anderen komen alleen voor het feestje. Alles mag en kan tijdens de Nijmeegse vierdaagse. De sfeer is goed en overal treden artiesten op. Hierdoor is het heel makkelijk om gewoon te gaan staan bij hetgeen wat jouw smaak is, er is voor ieder wat wils tijdens de vierdaagsefeesten. Een prettig begin van jouw zomer!

In de (oude) Honig fabriek word vaak een feestje gevierd! Denk hierbij aan techno en house feestjes. Hier kun je losgaan! Op deze feestjes komen studenten vanuit heel Nederland. 

Hou je meer van een goed concert? Dan is Doornroosje the place to be. Doornroosje is het poppodium van Nijmegen. Het is makkelijk te bereiken aangezien het bij het Centraal station ligt! Doornroosje heeft af en toe ook feestjes. 

De kunstnacht (21 september 2019) is een evenement waarin al het talent van Nijmegen te zien is, denk hierbij aan art, dans, muziek, spoken word, theater en alles wat daartussen in valt. Dit is een festival waarbij je van locatie naar locatie vervoerd wordt in heel speciaal vervoer. Zelfs in een oldtimer kan je vervoerd worden! Hierdoor leer je niet alleen Nijmegen kennen, maar ook al het talent in Nijmegen. 

Nijmegen is heel divers en daarom heb ik het hier zo naar mijn zin! Heb ik je nog niet overtuigd? Er zijn nog 100 andere redenen waarom ik denk dat Nijmegen de leukste studentenstad is, maar die hou ik nog even voor mezelf. Misschien de volgende keer ;).

Meer studentennieuws

Carnaval Nijmegen Knotsenburg
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden