← Terug naar overzicht

Studiegerelateerde bijbanen in Nijmegen

Studeren kost geld en tijd, toch is het fijn om naast je studie ook een bijbaantje te hebben. En een bijbaantje in jouw vakgebied staat ook nog eens lekker op je cv. In Nijmegen zijn er een aantal opties, afhankelijk van jouw studie.

Aan het einde van mijn geld heb ik altijd een stukje maand over

Ik denk dat veel studenten zich herkennen in deze befaamde quote. Collegegeld, zorgverzekering, huur, boodschappen en schoolboeken. Een rijtje van dure vaste lasten. Er zijn natuurlijk genoeg manieren om geld te besparen. Maar waarom zou je? Je kunt ook gewoon gaan werken in het gebied waarin je studeert. Dit is namelijk niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je werkervaring. 

Vakgebieden 

In niet elk vakgebied is het vanzelfsprekend om een bijbaantje in te krijgen. In Nijmegen zijn er een paar vakgebieden waar je wél makkelijk een bijbaantje in kunt krijgen. 

  • Rechten: In Nijmegen zijn er een aantal rechtswinkels. Hier kun je zowel stage lopen als je rechten studeert, als ook werken als bijbaantje. Er is een verschil tussen betaald/onkostenvergoeding en vrijwilligerswerk. Lees de website goed door voordat je op een vacature reageert.
  • Horeca: Of je nou zelf een horeca gelegenheid wilt starten of de inkoop wilt doen voor horecazaken, het is altijd goed om eerst ervaring op te doen in het vakgebied. In Nijmegen zijn er zowel op de Grote Markt als op Plein 1944 en de Molenstraat genoeg horeca gelegenheden om eens te proeven van het werken in de horeca. 
  • Marketing/Sales: Een bekende in Nijmegen is The Sales Unit, maar er zijn natuurlijk heel veel bedrijven die op zoek zijn naar marketing- en salesmedewerkers. Het hangt heel erg af van jouw wensen binnen het vakgebied. 
  • Zomerwerk: In de zorg zijn ze voor de zomermaanden vaak op zoek naar tijdelijke krachten. Dit is voor deze sector zeker een goede kans om ervaring op te doen en tegelijkertijd betaald te krijgen.

Tips

Kijk vooral goed rond als je door het centrum of op het station rondloopt, de vacatures hangen vaak bij het bedrijf/de organisatie zelf. Mocht je er op die manier niet uitkomen, dan kun je eens een kijkje nemen op studiegerelateerde bijbanen. 

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Strandtenten
Abonneren op