← Terug naar overzicht

Tips om een stageplek te vinden

Stage zoeken Den Haag Studentenstad

Tijdens iedere studie moet iedereen een keer stagelopen en ondanks dat het een vast onderdeel is, is het vinden van een stageplek soms best lastig. Want waar begin je eigenlijk met zoeken? Hieronder vind je een paar tips waardoor je snel een leuke stageplek gaat vinden!

Allereerst: zorg voor een goed CV

Voordat je op zoek gaat naar een stage moet je zorgen voor een goed CV. Een stagebegeleider op zoek naar een stagiair krijgt van jou én tien anderen een mailtje, dus dat jouw CV op orde moet zijn, mag duidelijk zijn. Vind je het moeilijk om een goed CV te maken? Vraag dan hulp aan klasgenoten die er wel goed in zijn, of je ouders, want zij hebben het al vaker gedaan. Op school kun je natuurlijk ook altijd naar een docent toe stappen. Wil je een stapje verder gaan? Zoek dan op websites als Pinterest naar voorbeelden van hoe je je CV kunt ontwerpen, zo valt jouw CV het beste op en heb je een grotere kans aangenomen te worden als nieuwe stagiair!

Laat een bedrijf je helpen zoeken

Heb je haast, of heb je echt veel moeite met het vinden van stagebedrijven en/of opdrachten, dan kun je gebruik maken van een bedrijf die jou helpt met het zoeken naar de juiste stage. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van StageMax, Stage Motor en Stage Plaza. Op de website kun je een uitgebreid formulier invullen en vaak word je ook nog gebeld door iemand van het bedrijf, zodat ze een beter beeld hebben van wat jij graag wil. Ze vertellen jou dan over de passende stages die ze in hun database hebben zitten en zoeken actief met je mee.

LinkedIn

Als je nu denkt: "LinkedIn?! Ik heb helemaal geen LinkedIn", ga dat dan maar als de wiedeweerga aanmaken, want LinkedIn is the place to be voor het vinden van die toffe stage. Plaats op LinkedIn een net stuk tekst over jouzelf, je kwaliteiten en naar wat voor stage jij op zoek bent. Is het stuk wat je hebt geschreven zo goed, dan krijg je misschien de gunfactor op LinkedIn. Dan is er een goede kans dat het bericht binnen jouw netwerk wordt gedeeld, waarna er vast iemand geïnteresseerd is in jou en jouw kunnen!

Vacaturebank op school

Veel scholen hebben een vacaturebank voor stages en afstudeeropdrachten. Speur daar eens tussen, want misschien ziet daar wel een parel van een stage tussen! 
 
Het komt helaas vaak voor dat je niets hoort nadat je hebt gesolliciteerd bij een bedrijf, maar geef de moed niet op! Jouw perfecte stageplek is er ook, alleen moet je er soms wat langer naar zoeken dan anderen. Maar als je gebruik maakt van bovenstaande tips, doe je in ieder geval je uiterste best en komt die leuke stageplek er echt wel!

Meer studentennieuws

Carnaval Nijmegen Knotsenburg
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden