← Terug naar overzicht

De mooiste studentenhuizen van de wereld

woonkamer

Geen zin om naar buiten te gaan? Daar hoeven deze studenten zich niet druk om te maken. Met een korte wandeling naar het einde van de gang kunnen zij genieten van verschillende faciliteiten die het studentenhuis te bieden heeft. Vandaag delen wij de mooiste studentenhuizen van de wereld met jou!

Tip: wil je dit soort artikelen voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

1. De Hub in Tucson

Luxer dan dit studentenhuis ga je het niet vinden. De Hub in Tucson is gelegen bij de Universiteit van Arizona. Dit studentenhuis is vergelijkbaar met verblijven in een tropisch resort. De kamers zijn niet alleen voorzien van een bed, maar je krijgt ook een bad, een walk-in closet, je eigen wasmachine en een droger. Geen zin om op je kamer te zitten? In dit gebouw zijn ook game, fitness en vergaderzalen te vinden! Ook is er een spa met een sauna en zonnebanken. Bovenop het dak kun je een infinity pool vinden met hiernaast hangmatten en volleybalveld. Hier hangt dan ook wel een prijskaartje aan. Een kamer in dit studentenhuis kost tussen de $1,490 en $5,405 dollar per maand.

2. Osprey Fountains, Universiteit van Noord-Florida

Dit studentenhuis is gebouwd in 2009 en beschikt over fitnesscentrum, gamekamer, supermarkt en een bibliotheek. Het weer in Florida maakt het perfect om na de colleges lekker te relaxen bij het buitenzwembad. Actieve studenten kunnen gaan tennissen, volleyballen of basketballen op de daarvoor aangelegde banen. Als student ben je tussen de $1,130 en $5,000 per semester kwijt voor een kamer.

3. South 40, Washington Universiteit, St. Louis

Bij dit studentenhuis vind je alle comfort van thuis en meer. De kamers zijn voorzien van Tempur pedic bedden (dit schijnt een van de beste merken te zijn voor bedden). Naast slapen in deze goddelijke bedden kun je sporten in het fitness centrum, die ook beschikt over een dansstudio en een dakterras. En mocht je nog wat geld kwijtwillen dan kun je geld doneren aan de campus en dit stukje campus een naam naar keuze geven. Een jaar verblijven in een van de kamers van dit huis kost je als student een slordige $15,000 dollar per jaar.

4. First Street Towers bij de Purdue Universiteit 

De kamers in dit pareltje van een studentenhuis zijn voorzien van air conditionering, tweepersoonsbedden, een privé badkamer met een inloop douche, gratis internet en alle meubels die je nodig hebt. Op elke verdieping staat een 47 inch tv scherm, hier kun je lekker basketbal of voetbal kijken. Geen zin om het te kijken, maar meer om het te doen? Dat is ook mogelijk op de sportvelden rondom het huis. De prijs van dit pareltje? Tussen de $13,000 en $16,000 per jaar.

5. Maria’s Tower bij Pace Universiteit 

Heb je nooit zin om naar buiten te gaan als het regent of hagelt? En sla je hierdoor soms zelfs colleges over? Daar zal je geen last van hebben als je hier woont! De colleges zijn liftritje van je vandaan. Je kunt bij dit gebouw kiezen voor een eenpersoons of tweepersoons kamer. In hetzelfde gebouw zijn er dineropties en plekken waar je met groepen kunt zitten. Ook kun je gratis je kleding laten wassen en strijken. Een verblijf kost je ongeveer $7,000 per jaar, maar dan hoef je ook nooit meer de deur uit!

Zie jij jezelf al in een van deze huizen wonen? Ga dan een buitenlandse stage of minor doen en wie weet lukt het wel! Lees eerst even onze tips over hoe je de ideale stageplaats vindt en hoe je een opvallend CV maakt!

Meer studentennieuws

Coronadipje
Serie kijken
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Nijmegen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden